Boekrecensies,  Fantasy

Halverwege het Graf – Jeaniene Frost

Halverwege het Graf Titel: Halverwege het Graf (Nachtjagers #1)
Auteur: Jeaniene Frost
Verschenen: december 2013
Pagina’s: 306
Uitgever: Xander Uitgevers
Originele titel: Halfway to the Grave

Cat Crawfield is zelf half-vampier, maar dat weerhoudt haar er niet van te jagen op de ondoden. Zo neemt ze wraak op haar vader, die het leven van haar moeder verpestte. Als Cat gevangen wordt genomen door de sexy vampier Bones, gaat ze een onverwachte en spannende samenwerking met hem aan. Maar dan worden zij en Bones zelf doelwit en moet Cat een kant te kiezen. En die van Bones wordt steeds aantrekkelijker Halverwege het graf is het eerste deel van de veelgeprezen Nachtjagers-serie.


Ik weet niet goed hoe ik deze recensie moet beginnen. Ik kon heel moeilijk in het boek komen. Op de één of andere manier vond ik de benadering van de schrijfster een beetje vreemd. Ik bedoel, een vampier die Bones heet? Het klopte niet helemaal, vond ik.

Toen ik eenmaal in het verhaal zat vond ik het steeds leuker en spannender worden. (Nog steeds had ik de gedachte “Bones? Hoe heeft ze dat verzonnen?”) Laat ik even beginnen met het feit dat er een romance speelt tussen Cat (eigenlijk Catherine) en Bones. Je kunt er gewoon niet omheen draaien. Er zit humor in het boek, en dat is iets wat ik altijd wel kan waarderen. Daarnaast heerste er een gigantische spanning in het verhaal; I LIKE! Ik zat als het ware op het puntje van mijn stoel bij bepaalde stukken.

Halverwege het graf bevat veel fantasy en spanning

Iets minder fijn vond ik dat er erotiek in het boek voorkwam. Ik ben gewoon niet zo erotisch aangelegd. Geef mij maar veel spanning en fantasy, dan ben ik voldaan. En ik moet zeggen, fantasy en spanning zat er zeker in!

Eind februari komt het tweede deel uit van de “Nachtjagers” serie (het boek is al uitgekomen in het Engels, voor de liefhebbers), en ik ga hem zeker lezen. Ik hoop dat het tweede boek wat gemakkelijker opstart dan het eerste deel.

Rating: 3,5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *