Boekrecensies, Fantasy

Halo – Alexandra Adornetto

Halo Titel: Halo
Auteur: Alexandra Adornetto
Verschenen: 2011
Pagina’s: 367
Uitgever: Boekerij

Venus Cove is niet meer dan een slaperig stadje. Daar komt verandering in wanneer vanuit de hemel drie engelen naar het stadje worden gestuurd: Gabriel, de krijger, Ivy, de heler, en Bethany, de tiener. Zo onopvallend mogelijk maakt het drietal zich op voor een strijd tegen het Kwaad. Om zo min mogelijk op te vallen, proberen de engelen zich als een gewoon gezin voor te doen. Bethany gaat naar de plaatselijke middelbare school, wordt verliefd en begint tegen alle regels van de hemel in een relatie. Maar al snel blijken de drie engelen niet de enige bovennatuurlijke elementen in Venus Cove te zijn. De komst van een uiterst charmante, verleidelijke en bovenal dodelijk gevaarlijke jongen bedreigt het voortbestaan van de wereld en de engelen moeten al hun krachten bundelen om hem te bestrijden. Bethany kunnen ze daarbij niet missen, en de jonge engel zal moeten kiezen tussen de liefde en haar missie.

Mening over Halo

Het kleine stadje Venus Cove wordt bedreigd door het kwaad. Om de inwoners te beschermen, dalen de engelen Gabriël, Ivy en Bethany neer op aarde. Om niet op te vallen, doen ze alsof ze een normaal leven leiden. Maar ondertussen bedenken ze hoe ze het kwaad kunnen bestrijden. Bethany gaat naar de plaatselijke middelbare school en leert Xavier kennen. Al snel voelt ze meer voor hem dan een engel mag. Een engel hoort namelijk niet gevoelens te krijgen voor mensen. En al helemaal geen relatie. Hoe kan het ook dat Bethany zich veel meer tot mensen voelt aangetrokken dan haar broer, Gabriël en zus, Ivy? Al snel is het onvermijdelijk. Bethany en Xavier worden verliefd op elkaar. Dit gaat tegen alle regels van de hemel in. Maar dan begint het kwaad pas echt en de engelen moeten er alles aan doen om dit te kunnen bestrijden.

Ik vond het een erg leuk boek. Het verhaal was boeiend en ik vond het ook leuk om een keer over engelen te lezen. Het boek was niet voorspelbaar (behalve dan dat je al bij voorbaat verwacht dat een engel en mens verliefd worden). Het had af en toe wel wat stukken waar wat meer vaart achter gezet mocht worden. Toch vond ik het boek erg leuk en weet ik ook zeker dat ik het tweede deel wil lezen. Het was heel spannend en ik kon het amper wegleggen. Een aanrader voor young adult fans.

Rating: 4/5

bol-button

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Emmy april 16, 2013 at 12:59

  Ik ben echt al super lang genieuwd naar dit boek.. Hopelijk kan ik hem binnenkort toch eindelijk een keertje lezen!

 • Reply Joanydvv april 16, 2013 at 15:37

  Ik had echt de grootste moeite om door dit boek te komen, veel te braaf naar mijn smaak. Het tweede deel viel stukken beter in de smaak.

 • Reply tara april 16, 2013 at 16:48

  het tweede deel is veel leuker!

 • Reply Mel@thedailyprophecy april 17, 2013 at 00:43

  Zo’n mooie cover 🙂 Ik ben al een tijdje nieuwsgierig naar dit boek en ik denk dat ik hem iets hoger op mijn lijstje ga zetten. Ik lees graag boeken over Engelen.

  Mel@thedailyprophecy

 • Leave a Reply