Boekrecensies,  Fantasy

Ziel van vuur (Firelight #1) – Sophie Jordan

Ziel van vuurTitel: Ziel van vuur
Auteur: Sophie Jordan
Verschenen: Februari 2012
Pagina’s: 384
Uitgever: Blossombooks
Originele titel: Firelight

Jacinda is een draki; ze ziet eruit als een meisje maar kan zich transformeren tot een draak. Vanaf het moment dat er werd vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere soorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie.

Het benauwt haar dat ze voortdurend in de gaten wordt gehouden en dat anderen over haar beslissen. Wanneer ze uit pure opstandigheid een van de heiligste wetten van haar soort overtreedt, moet ze dat bijna met de dood bekopen. Omdat de maatregelen tegen Jacinda’s overtreding haar hele leven zullen verwoesten, vlucht ze samen met haar moeder en zusje naar een stad midden in de woestijn waar ze als mens verder moeten gaan. Jacinda vindt het moeilijk om zich aan te passen aan het menselijke leven en verliest langzaamaan de grip op haar drakigeest. De knappe Will is de enige die haar leven draaglijk maakt en haar draki wakker houdt. Maar Will draagt een groot geheim met zich mee; hij en zijn familie zijn draki-jagers en hebben het voorzien op de kolonie van Jacinda. Jacinda weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar kan ze dat ook?

Mening over Ziel van vuur

Jacinda, een zeldzame vuurdraki, vertrekt samen met haar moeder en zus weg uit de kolonie nadat ze een fout heeft gemaakt. Eigenlijk heeft ze geen keuze, ze wordt gedwongen door haar moeder die denkt dat het veiliger voor haar is om de kolonie te verlaten. Haar zus, Tamra, is in haar nopjes. Aangezien zij geen draki is, voelt ze zich ook niet thuis in de kolonie. Ze kan dus niet wachten om een ‘normaal’ leven te leiden. Ze komen terecht in een droge woestijn, waar Jacinda voelt dat haar draki aan het wegkwijnen is. Maar dan ontmoet ze Will, waarbij ze wel hele speciale gevoelens heeft. Maar het is veel te gevaarlijk om bij Will te zijn, want Will en zijn familie zijn draki-jagers, die ervoor zorgen dat alle draki’s worden gevangen. En dan is er ook nog Cassian, een van de machtigste draki’s, de opvolger voor het heerschappij over de kolonie. Hij is erg geïnteresseerd in de krachten van Jacinda en zijn familie wil niets liever dan haar beheersen…

Oh my! Wat een geweldig boek. Sophie Jordan heeft er een ontzettend origineel verhaal van weten te maken. Het verhaal heeft mijn vanaf de eerste pagina tot het laatst geboeid. Oké, er komt wel iets in terug wat we vaker in boeken lezen, namelijk een meisje die verliefd wordt op een jongen, die graag samen willen zijn maar iets of iemand maakt dat onmogelijk. Maar toch is dit verhaal anders. Ik vind het echt ontzettend leuk om over de draki’s te lezen, weer een totaal andere groep. Het verhaal is spannend en in sommige opzichten ook verrassend. Dit is zeker een aanrader als je van young adult boeken houdt.

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Jordan? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *