Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Achter de nevel (Firelight #2) – Sophie Jordan

Achter de nevel Titel: Achter de nevel (Firelight #2)
Auteur: Sophie Jordan
Verschenen: september 2012
Pagina’s: 285
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Vanish

“Cassian heeft me gewaarschuwd dat ik maatregelen kan verwachten voor wat ik heb gedaan. Ik ben Will kwijt. Tamra is in shock of nog erger. Mam kan me nauwelijks meer aankijken. De gebeurtenissen van deze avond staan op mijn netvlies gebrand. Hoe mijn mensenhuid veranderde en ik voor de neus van Wills familie manifesteerde in mijn draki-gedaante.”

Jacinda heeft een grote fout gemaakt en moet gedwongen terug naar haar draki-kolonie. Dit betekent dat ze eindelijk weer kan zijn wie ze echt is, een draki, maar ook dat ze Will moet achterlaten en haar straf onder ogen moet zien. Het valt Jacinda zwaar om zich weer aan te passen en de enige die haar hierbij wil helpen is Cassian, de jongen die voor haar bestemd lijkt te zijn. Stukje bij beetje weet ze haar draai te vinden, totdat er ineens een buitenstaander in het draki-dorp opduikt. Will. Hij blijkt op zoek te zijn naar Jacinda en is niet van plan zonder haar weg te gaan.

Mening over Achter de nevel

Jacinda, Tamra en haar moeder zijn terug in de kolonie. Tamra is totaal in de war, want ze is gemanifesteerd. Ze blijkt dus helemaal niet defect te zijn, zoals ze eerder dachten. En ze is niet zomaar een draki, nee ook nog een hele zeldzame. Jacinda heeft het zwaar, ze heeft Will achter moeten laten toen ze gedwongen werd om mee terug te gaan. Ze heeft namelijk iets gedaan waardoor ze heel de kolonie in gevaar heeft gebracht. Bij thuiskomst is alles veranderd. Tamra moet gedwongen bij iemand anders wonen en niemand kijkt Jacinda nog maar aan. Ze krijgt een rotbaantje en Will kan ze ook maar niet vergeten. De enige die haar wil helpen is Cassian. Langzaamaan weet Jacinda haar situatie te accepteren, totdat Will opeens opduikt. Haar drang om te ontsnappen aan de kolonie is nog nooit zo groot geweest… Maar dan gebeurt er iets waardoor het voor Jacinda nog moeilijker wordt om uit de kolonie weg te komen…

Ik ben eigenlijk net zo enthousiast over Achter de nevel als over het eerste deel uit deze serie. Ik vind de verhalen over de draki’s zo origineel en leuk. Je komt steeds meer te weten over deze groep. Ook dit deel vond ik erg spannend en heeft me tot het eind geboeid. Je wilt weten of Will en Jacinda samen kunnen zijn, of dat Jacinda toch maar beter bij Cassian kan blijven, voor wie ze voorbestemd is. Steeds gebeuren er weer nieuwe dingen in het boek waardoor je niet verveeld raakt. En het einde heeft echt een enorme cliffhanger, daarom kan ik niet wachten om het derde deel Kracht van de onyx te lezen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit verhaal verder gaat… Dikke aanrader!

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Jordan? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

One Comment

  • Lilian

    Leuke recensie! Ik heb deel 1 nog ongelezen staan in de kast, maar op één of andere manier weet ik niet of het iets voor mij is. Je recensie maakt me wel een beetje nieuwsgierig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *