Boekrecensies,  Fantasy

Fallen (Fallen #1) – Lauren Kate

FallenTitel: Fallen
Auteur: Lauren Kate
Verschenen: 2010
Pagina’s: 300
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum

Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de JOUWE kan worden? Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniel Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden. ook al betekent het haar dood. Fallen is een gevaarlijke pageturner en het ultieme liefdesverhaal.

En wat vind ik? Ja een echte pageturner! Luce Price begint haar eerste schooldag niet op een gewone school, maar op een tuchtschool. Luce is ook niet zomaar een meisje, ze ziet schaduwen die haar overal achtervolgen. Soms ziet ze ze wel, soms ook niet. Ze zit op de tuchtschool omdat ze verdacht word de jongen waar ze op verliefd was, te hebben vermoord in een brand.

‘Fallen is een echte pageturner!’

Ik wist niet wat ik kon verwachten, en dit ging het hele verhaal door. Je weet niet wat er gaat gebeuren en wat er nou precies aan de hand is. Waarom doet Daniel zo raar tegen haar? En dan Cam, een extreem knappe jongen die haar wel ziet zitten, begint ook steeds vreemder te doen. Ook het einde van het verhaal is apart. Niet geheel een happy end. Een mysterieus verhaal met een staartje. Want het verhaal gaat verder in deel 2 Kwelling. Het boek is deels voorspelbaar, en toch blijft het spannend tot de laatste bladzijde. Ik ben erg benieuwd wat er in deel 2 gaat gebeuren. De kaft van het boek vind ik ook mooi bij het verhaal passen, donker en mysterieus.

Rating: 5/5

bol-button

One Comment

  • Bianca Schrijft

    Deze boekenserie heb in al zo vaak in mijn handen gehad, maar iedere keer weer teruggelegd. Nu lees ik je artikel over boeken die verfilmd gaan worden. Als ik ergens een hekel aan heb is een boek lezen na een verfilming, dus…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *