Boekrecensies,  Fantasy

Elise (middernacht #3) – Lara Adrian

Elise Titel: Elise
Auteur: Lara Adrian
Verschenen: februari 2013
Pagina’s: 288
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Midnight Awakening

Elise Chase is alles kwijtgeraakt wat haar lief is en nu wil ze genoegdoening. Wraak. Tot de tanden bewapend sluipt ze ’s nachts door de straten op zoek naar de wilde onsterfelijken die haar zoon het leven ontnamen. Dankzij haar unieke gave komt ze de ene na de andere op het spoor, maar ze kan haar gave niet beheersen. Daarvoor kan ze zich maar tot één man richten: de dodelijkste vampier in de stad, Tegan. Met als gevolg dat het tweetal een bloedpact sluit dat hen in een wereld vol gevaar, verlangen en duistere passie stort..

Mening over Elise

Elise is het derde deel van de lange serie middernacht. Dit deel gaat voornamelijk over Elise en Tegan. Elise is, in tegenstelling tot de andere twee delen, wel bekend met de vampieren en woont er zelfs al tijdelijk. In het tweede deel maak je ook al kennis met Elise en weet je haar achtergrond, wat er is gebeurd. Tegan komt ook in elk deel voor en laat zichzelf zien als een grote brede onverwoestbare vampier. Elise en Tegan laten hun gevoelens op hun beurt zien en de spanning in het verhaal neemt steeds meer toe.

Het verhaal houdt je zeker vast tot het einde. Naast de liefde en passie, dat herkenbaar is voor deze serie, komt er ontzettend veel spanning bij spelen. Ik heb vaak toch nog even het “nou nog één hoofdstuk dan” gehad. Erg vaak.
Dit boek vond ik beter dan de vorige twee delen. Ook het feit dat Elise niet meer bekend hoeft te worden met het bestaan van de vampieren is weer iets anders. Natuurlijk is het verhaal een beetje voorspelbaar, net zoals sommige delen een beetje achterwege werden gelaten waarbij ik het zonde vond dat Lara Adrian hier niet meer aandacht aan besteedde.
Dit is een boek dat zeker door volwassene kan worden gelezen. Dit komt met name door het vleugje seks wat zich mengt met de fantasy. Het is zeker geen YA, daar is het boek te “heftig” voor.
Zeker een van de beste vampieren series van deze tijd.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Lara Adrian.

Rating: 4.5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *