Boekrecensies,  Fantasy

Dylan (Middernacht #4) – Lara Adrian

Dylan (Middernacht #4) Titel: Dylan
Auteur: Lara Adrian
Verschenen: 15 november 2013
Pagina’s: 304
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Originele titel: Midnight Rising

Journaliste Dylan Alexander stuit bij de ontdekking van een verborgen tombe op een wereld vol duisternis en geheimen. Zo ontmoet ze de aantrekkelijke vampier Rio, die haar onbedoeld meesleurt in zijn strijd tegen de wilde onsterfelijken die de mensenwereld bedreigen. Als Dylan vervolgens een schokkende link ontdekt tussen haar eigen verleden en dat van Rio, moet ze kiezen: Rio’s duistere wereld verlaten, of alles riskeren voor de man die haar ware passie heeft laten zien…

Mening over Dylan

Dylan is journalist bij een blad dat vrijwel niks voorstelt. Ze schrijft verhalen over gebeurtenissen die eigenlijk niet echt zijn. Aliens, geheime wezens en nog veel meer. Al sinds Dylan kan herinneren ziet ze soms dode mensen voor zich. Op haar vakantie gebeurt het weer, een dode vrouw staat voor haar. Dylan besluit te doen wat de vrouw zegt en komt zo in een tombe terecht. Hier komt ze Rio tegen, de vampier die daar al maanden lang zit. Wat Dylan niet weet is dat zij een bijzondere vrouw is, maar door de tombe komt ze meer te weten over zichzelf. En over anderen.

Als je de serie middernacht al kent weet je waarschijnlijk hoe dit boek in elkaar zal zitten. Elk boek in de serie heeft tot nu toe een beetje hetzelfde verloop. Niet erg trouwens, de boeken verschillen door kleine details en personen zo erg van elkaar dat elk boek weer leuk en fijn is om te lezen. Ook scheelt het dat, ondanks dat de boeken telkens vanuit andere personen wordt beschreven, er toch nog één verhaallijn in zit.

Lara Adrian heeft een ontzettend fijne schrijfstijl. Ze weet een onderwerp dat tegenwoordig veel voorkomt in Young adult, te vertalen naar een onderwerp voor volwassenen. Dit boek valt namelijk totaal niet onder een Young adult. De personages in de boeken zijn volwassen en er komt regelmatig een portie seks voorbij. Laat je hierdoor niet afschrikken trouwens, het valt écht hartstikke mee. Geen vijftig tinten gebeuren.

Je hoeft je niet goed te concentreren bij de boeken van Adrian, haar boeken zitten makkelijk in elkaar en zijn heerlijk om weg te lezen. Geen moeilijk gedoe en een fijne afwisseling tussen de mannelijke en vrouwelijke hoofdpersoon.

In het boek draait het om het Broederschap in de vampierwereld. Het Broederschap bestaat uit een aantal mannen. Elk deel in het boek gaat weer over een ander personage in het Broederschap. Hierdoor zijn de personages al herkenbaar en weet je al een klein beetje hoe de persoon in elkaar zit. Het enige verschil is voornamelijk de vrouw. Deze ken je (vaak) niet, waardoor zij altijd als een verrassing komt in het verhaal.

Momenteel staat de teller van deze serie in Amerika op 11 boeken. Nummer 12 komt er ook binnenkort aan, waarschijnlijk dit jaar nog.

Lara Adrian laat met deze serie sterk zien dat het best kan om een verhaal telkens op dezelfde manier te gebruiken. Haar boeken blijven boeiend en ik lees ze echt met plezier weg. Zelfs een kleine verslaving, ze schrijft namelijk zó fijn dat je niet kan wachten om het volgende boek van haar weer te gaan lezen.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Lara Adrian.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

  • Zwartraafje

    Ik zit al een tijdje te wachten op het 12de boek. Ongeveer een half jaar geleden (of zelfs al langer ondertussen) had ik het besteld bij TBD, maar het boek werd maar niet geleverd. Toen ik het opzocht op hun site bleek dat het was uitgesteld en nadien gebeurde dat nog eens. Het laatste dat ik las was dat het in augustus zou uitkomen én dat de oorzaak van die vertragin een combinatie was van gezondheidsproblemen bij Lara Adrian en dat ze vanaf nu haar boeken in eigen beheer ging uitgeven. Ik ben alleszins ontzettend aan het aftellen …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *