Boekrecensies, Young adult

Delirium (Delirium #1) – Lauren Oliver

DeliriumTitel: Delirium
Auteur: Lauren Oliver
Verschenen: 2012
Pagina’s: 432
Uitgever: The House of Books
Originele titel: Delirium

Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.

Mening over Delirium

Ik heb er heel lang naar uitgekeken om dit boek te mogen lezen. En eindelijk was het zo ver! Ik mocht Delirium Amoris lezen. Het verhaal sprak me heel erg aan, omdat het heel erg origineel is. Ik heb nergens anders een boek gezien met een onderwerp als dit boek. Lena wordt bijna 18, dat betekent dat haar behandeling steeds dichterbij komt. Iedereen van 18 moet deze procedure ondergaan om de bevolking te beschermen van Delirium Amoris. Zodra dat gebeurt is, wordt ze gekoppeld aan een jongen, met wie ze de rest van haar leven moet delen. Ze is blij dat het bijna zo ver is en telt de dagen af. Ze gelooft erin dat de behandeling goed voor je is en is er zeker van dat het moet gebeuren. Maar dan ontmoet ze Alex en gebeurt hetgeen waar ze bang voor was. Ze wordt verliefd, of zoals ze het in haar land zeggen: ze raakt besmet met Delirium Amoris.

Lena wil niets liever dan samen zijn met Alex, maar hoe krijgen ze dit voor elkaar zonder dat ze ontdekt worden? Het is ten strengste verboden om om te gaan met iemand van het andere geslacht, buiten je eigen familie om. Ook ontdekt ze nog een heel groot geheim over haar moeder.. Het boek is ongelofelijk spannend en ik had er steeds moeite mee om op te houden met lezen. Je wilt weten hoe het afloopt en of ze samen kunnen zijn. En hoe het verhaal afloopt, zó spannend! Ik ben zo benieuwd naar het gevolg (Pandemonium), want die komt er. Dit jaar nog, in oktober. Ik kan niet wachten om meer te lezen over deze wereld. Echt een hele dikke aanrader!

Meer recensies lezen van de boeken van Lauren Oliver? Klik dan hier.

Rating: 5/5

 bol-button

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Anneke juli 2, 2012 at 10:11

  Ik had echt nog nooit van dit boek gehoord, maar ik moet hem NU hebben en NU lezen. Ik vind het echt een enorm interessante beschrijving. Hopelijk hebben ze ‘m in een boekhandel hier in de buurt en anders: bol bol bol! Haha.

 • Reply Vera juli 2, 2012 at 14:04

  Lijkt me echt een ge-wel-dig spannend boek!

 • Reply Vivian juli 2, 2012 at 18:35

  Wauw, dit lijkt me een prachtig boek en het ziet er ook zo mooi uit!

 • Reply Annemiek juli 3, 2012 at 21:16

  Ooh! Deze lijkt me echt heel gaaf!

 • Reply JoanyDV juli 4, 2012 at 21:01

  Dit lijkt me echt zo’n gaaf boek. Als je dit boek leuk vind is Matched van Ally Condie misschien ook wel iets voor je. Mij wordt tenminste altijd aangeraden om Delirium Amoralis te lezen wanneer ik verteld dat ik Matched zo’n gaaf boek vind 🙂

 • Reply nicky februari 12, 2017 at 20:59

  Dit is echt een superboek om te lezen.

 • Leave a Reply