Boekrecensies,  Fantasy

De tovenaar op het witte paard – Shanna Swendson

De tovenaar op het witte paardTitel: De tovenaar op het witte paard
Auteur: Shanna Swendson
Verschenen: 2005
Pagina’s: 303
Uitgever: Arena
Originele titel: Enchanted, Inc.

Katie Chandler is een doodgewoon meisje met een doodgewoon leven. Ze woont samen met twee vriendinnen in een appartement in New York, heeft een vreselijke baan en een afschuwelijke baas, en met de liefde wil het ook al niet echt lukken.
Katie is ervan overtuigd dat alle rare dingen die ze om zich heen ziet gebeuren nou eenmaal horen bij een leven in New York. Stenen beelden die haar een knipoog geven, elfen in de metro… ze kijkt nergens meer van op. Maar dan krijgt ze een baan aangeboden bij het bedrijf Betoverd BV., en komt ze erachter dat ze helemaal niet zo gewoontjes is als ze altijd heeft gedacht. Sterker nog: ze heeft een heel bijzondere eigenschap, die haar tot het geheime wapen van Betoverd BV. maakt.
Terwijl het Katies carriere voor de wind gaat, verloopt haar persoonlijke leven moeizaam. Ze heeft een baan die ze verborgen moet houden voor haar vrienden en familie, en ze wordt lastiggevallen door magiërs die zich met haar liefdesleven bemoeien. Maar bovenal is ze te verlegen om de tovenaar van haar dromen aan te spreken: Owen, de knappe, maar verlegen magiër, over wie wordt gefluisterd dat hij de grootste tovenaar is sinds Merlijn.

Mening over De tovenaar op het witte paard

Dit boek was een van de eerste echte fantasy boeken die ik las. Het verhaal sprak me meteen heel erg aan en het boek las ook heerlijk door. Katie is haar baan helemaal zat als ze opeens een nieuwe baan krijgt aangeboden bij Betoverd BV. Maar dit bedrijf is geen gewoon bedrijf, het is namelijk een magisch bedrijf wat alleen mensen met een bepaalde zintuig kunnen zien. Katie heeft een bijzondere eigenschap waardoor ze magische figuren kan zien die soms een vermomming dragen. Maar ze mag niemand iets over haar beroep vertellen, omdat het een geheime wereld is.

De tovenaar op het witte paard zit vol avontuur en ook hier en daar bevat het humor. Shanna Swendson heeft een erg fijne schrijfstijl. Het verhaal is origineel en bevat ook veel elementen van een chicklit. Er komt natuurlijk ook romantiek in voor, maar daarover verklap ik niks. Je moet het boek maar gewoon lezen ;-)! Dit boek is trouwens het eerste deel van de serie over Katie Chandler.

Rating: 4/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *