Boekrecensies,  Fantasy

De school voor magisch begaafden (A School for Sorcery #1) – E. Rose Sabin

De school voor magisch begaafdenTitel: De school voor magisch begaafden
Auteur: E. Rose Sabin
Verschenen: 2004
Pagina’s: 287
Uitgever: BZZTôH
Originele titel: A School for Sorcery

Tria Tesserel heeft van haar moeder een natuurlijke aanleg voor tovenarij geërfd. Ze gaat dan ook enthousiast naar een spannende middelbare school: de Lesley Simonton school voor magisch begaafden. Ze maakt er al snel nieuwe vrienden. Ze is echter niet voorbereid op de streken van haar kamergenote Lina, die schoolregels en huiswerk verafschuwt. Lina maakt misbruik van haar magische krachten. Als het haar goed uitkomt, verandert ze zichzelf in een panter!

Tria en Lina vliegen elkaar dusdanig in de haren dat er op school twee kampen ontstaan. Uiteindelijk besluit Miryam Vedreaux, het schoolhoofd met superieure magische krachten, zich ermee te bemoeien en in te grijpen. Ze dwingt de twee meiden vrede met elkaar te sluiten.

De rust lijkt weergekeerd, maar de gefrustreerde student Oryon begint een samenzwering met duistere krachten. Hij stookt de gevaarlijke Sinistere Vrouwen op om twee medeleerlingen te ontvoeren. Deze vrienden van Tria en Lina worden vastgezet in een angstaanjagende onaardse wereld, van waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Om ze te kunnen bevrijden, moeten Tria en Lina de strijd met Oryon aangaan.

Mening over De school voor magisch begaafden

Ik begon aan dit boek met het idee dat het een soort Harry Potter zou zijn. Het verhaal gaat over Tria, een meisje dat magische krachten heeft. Tria wordt uitgenodigd voor een school voor magisch begaafden en gaat daar dan ook naar toe. In het begin wordt ze een beetje buitengesloten maar al snel krijgt ze vriendinnen. Maar dan krijgt ze een kamergenote, Lina. Lina en Tria kunnen het niet met elkaar vinden en verwikkelen in een lange strijd. De rectrix besluit dat ze het bij moeten leggen en laat ze samen opdrachten vervullen. Dan komt medestudent Oryon, die de school tegen elkaar probeert op te zetten en de duistere vrouwen oproept.

Hij wil de macht overnemen en alleen Tria kan hem tegenhouden. De school voor magisch begaafden is leuk en origineel, maar op sommige momenten raakte ik helemaal in de war. Op een gegeven moment zijn er twee Tria’s en begrijp ik er eerlijk gezegd nogal weinig van. Het is een leuk verhaal, maar ik kwam er totaal niet doorheen. Het boek las niet lekker weg en het beviel me gewoon niet zo. Erg jammer, want dit soort verhalen vind ik altijd erg leuk. Misschien is het een leuk verhaal als je echt je aandacht er bij kan houden, maar ik vond het af en toe langdradig en verloor mijn interesse, jammer!

Rating: 2/5

bol-button

3 Comments

  • Sabrina

    Ik ben het wel met je eens hoor Danique,

    Ik heb het boek een tijdje terug ook gelezen maar het is inderdaad verwarrend en op een gegeven moment word het gewoon te langdradig en verlies je, net als wat jij ook zegt, je aandacht en interesse.

    Ik zou dit boek ook zeker geen 2e keer meer lezen..

  • Danielle

    Ik vond het een redelijk spannend boek. maar inderdaad was het in het begin een beetje langdradig. ik denk dat het meer een boek is voor tieners die een beetje van fantasie houden .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *