Boekrecensies,  Fantasy

De keuze (nachtschade #2) – Andrea Cremer

De keuzeTitel: De keuze (nachtschade #2)
Auteur: Andrea Cremer
Verschenen: juni 2012
Pagina’s: 352
Uitgever: Boekerij

Hoe vaak kan ware liefde op de proef worden gesteld? Wanneer Calla Tor wakker wordt in het hol van haar aartsvijanden, de Zoekers, weet ze dat haar dagen geteld zijn. Maar dan doen de Zoekers haar een aanbod dat haar de kans geeft haar voormalige meesters te vernietigen en niet alleen de roedel te redden, maar ook de man die ze noodgedwongen heeft achtergelaten. Is Ren de prijs van haar vrijheid waard? En zal Shay aan haar kant blijven staan, wat er ook gebeurt? Nu Calla haar eigen lot in handen heeft, moet ze zien te ontdekken welke strijd ze moet uitvechten en welke niet.


Mening over De keuze

De keuze is het tweede deel van de serie Nachtschade. De recensie over deel één kun je hier lezen. Dit boek gaat verder waar deel één is geëindigd. Calla wordt wakker bij de Zoekers. Na een lange tijd ontdekt ze de geheimen die altijd voor haar zijn achtergehouden. Ze komt erachter dat alles wat haar is verteld, niet waar is. Met deze gedachte gaat ze een verbond aan met de Zoekers, om tegen de Hoeders te gaan strijden.

Het boek kwam ontzettend langzaam op gang wat ik erg jammer vond. Tot ongeveer de helft van het boek krijg je alleen maar uitleg. Noodzakelijk, dat wel. Maar het is jammer omdat je je zo verheugt op het gevecht dat er beloofd wordt. Wel krijg je een duidelijk beeld van de wereld waar Calla zich bevind. In het eerste deel komt ze al achter het een en ander. In dit deel wordt dat verder uitgewerkt en krijg je de volledige waarheid te horen.
De laatste honderd bladzijdes heb ik wel erg snel uitgelezen, het verhaal kwam daarna pas goed op gang en werd ontzettend spannend. Ik heb hem niet meer kunnen wegleggen totdat het boek uit was. Het einde is weer net zo open als het eerste deel. Waardoor ik wéér niet kan wachten om deel drie, en daarmee het laatste deel, te gaan lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Andrea Cremer? Klik dan hier.

Rating: 3,8/5

bol-button

3 Comments

  • Ilse

    Die serie is zo tof! Afgelopen maand heb ik het laatste deel van de trilogie gelezen. =) Ik weet niet meer zo goed wat ik van deel twee vind, want dat is alweer even geleden. Ik weet alleen wel dat ik er super snel doorheen was. =)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.