Boekrecensies,  Fantasy

De IJzerkoning (The Iron Fey #1) – Julie Kagawa

De IJzerkoningTitel: De IJzerkoning
Auteur: Julie Kagawa
Verschenen: 2012
Pagina’s: 382
Uitgever: Harlequin Young Adult
Originele titel: The Iron King

Mijn naam is Meghan Chase.

Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen…

Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh?

En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Mening over De IJzerkoning

De IJzerkoning is het verhaal over Meghan Chase. Een doodgewoon meisje die op een afgelegen boerderij woont. Tenminste doodgewoon? Dat dacht ze… Als ze in het computerlokaal op school zit, verschijnen er opeens rare teksten op haar scherm. Ze snapt er niks van, maar denkt er verder niet veel bij na. Maar dan verandert haar broertje in een monster. Dat kan haar broertje toch niet zijn? Meghan was juist, het was haar broertje niet, maar een wisselkind die verwisselt is met haar broertje. Haar broertje in ontvoerd naar een wereld waarvan niemand het bestaan wist. Nou ja, het blijkt dat haar beste vriend Robbie wel degelijk van deze wereld afwist. Ze reist af naar de magische wereld en ontmoet daar haar echte vader. Van haar vader mag ze niet meer terug naar haar eigen wereld, omdat het te gevaarlijk is. Maar Meghan wil terug, maar niet alleen. Ze gaat op zoek naar haar broertje die gevangen is genomen door de IJzerkoning, Machina. Onderweg komt ze een kat tegen, die haar wel wil helpen en ze ontmoet de knappe mysterieuze prins Ash… Samen gaan ze op zoek naar Ethan en hebben ze maar één doel: de IJzerkoning verslaan.

Dit boek lag al een tijdje op mijn stapel boeken die ik nog moest lezen. Ik was er ontzettend benieuwd naar, dus een tijdje geleden begon ik dan eindelijk in dit boek. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Het boek zit vol avontuur en het speelt zich af in een magische wereld. Twee dingen die ik ontzettend leuk vind in boeken. Stukje bij beetje krijg je meer kennis van de wereld en de mensen en volkeren die daar in leven. Ik heb me geen moment verveeld en tot de laatste bladzijde blijft dit boek spannend. Ik kan het dan ook alleen maar aanraden en ik ga zeker snel boek twee lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Julie Kagawa? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *