Boekrecensies, Fantasy

De Hobbit – J.R.R. Tolkien

HobbitTitel: De Hobbit
Auteur: J.R.R. Tolkien
Verschenen: 1937
Pagina’s: 253
Uitgever: Boekerij
Originele titel: The Hobbit

Bilbo Balings is een hobbit die geniet van zijn comfortabele, ambitieloze leven en er niet aan moet denken om een reis te ondernemen die hem verder brengt dan zijn eigen woning De Heuvel. Helaas komt er aan zijn vredige leventje een abrupt einde als Gandalf de tovenaar met dertien dwergen op zijn stoep staat om hem mee te nemen op een reis. Ze zijn namelijk van plan om een schat terug te veroveren op Smaug, een grote en zeer gevaarlijke draak…

Mening:
Nadat ik The Lord of The Rings had gezien, en hoorde dat er een film zou komen van The Hobbit, wist ik dat het echt tijd zou zijn om het boek te lezen. Wat ik leuk vond aan de Hobbit is dat het vertelt wordt; het is net of het verhaal werd voorgelezen. De gehele reis wordt in details beschreven waardoor je meegezogen wordt in dit verhaal. ’s Avonds lag ik in bed te lezen en kwam er geen einde aan het verhaal. Om 23:30 wilde ik het boek wegleggen, wat weer 0:30 werd. Ik hou van zulke boeken! Wat ik jammer vind is dat het een vrij dun boek is en dat er maar één boek van is uitgebracht. Een trilogie is toch altijd weer een stuk leuker. Maar buiten dat: dit boek moet je wel gelezen hebben als je ‘in de ban van de ring’ wilt lezen. Het is een regelrechte aanrader en leest heel fijn. Wat wil je nog meer? Een ideaal boek!

De Hobbit is een regelrechte aanrader en leest fijn

J.R.R. Tolkien is een fijne schrijver, ik ben gek op zijn boeken! Ik ben benieuwd naar de verfilming van dit boek, maar daar ga je ongetwijfeld een recensie van lezen. Ik ben overigens ook heel benieuwd naar de andere boeken van J.R.R. Tolkien.

Meer recensies lezen van de boeken van J.R.R. Tolkien? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Daniëlle december 8, 2012 at 10:20

  Oh, leuk! Ik wil dit boek echt heel graag lezen 🙂 Sowieso wil ik de Lord of the Rings trilogie ook nog eens lezen, haha. Benieuwd naar deze schrijver!

 • Reply joanydvv december 8, 2012 at 11:28

  Ik kan echt niet wachten tot de film verschijnt 🙂

 • Reply Lieke Jongenelis december 8, 2012 at 17:40

  The Hobbit!
  Ik vond het boek niet mega goed ofzo (alleen dat hoofstuk met Gollum vond ik zo leuk!), maar ben erg benieuwd naar de film!

 • Reply Ann-Sofie maart 5, 2013 at 20:24

  Zalig boek!

 • Reply Recensie: J.R.R Tolkien - De Hobbit | Ranking the Books juni 4, 2013 at 14:53

  […] Adorablebooks; ***** […]

 • Leave a Reply