Boekrecensies,  Fantasy

De eindstrijd (Nachtschade #3) – Andrea Cremer

de eindstrijd Titel: De eindstrijd (Nachtschade #3)
Auteur: Andrea Cremer
Verschenen: november 2012
Pagina’s: 368
Uitgever: Boekerij
Originele titel: Bloodrose

Nooit is Calla het gevecht uit de weg gegaan, maar aan de vooravond van de allesbeslissende slag staat er wel erg veel op het spel. Zo moet ze Ren koste wat kost beschermen, maar kan ze Ansel ook niet aan zijn lot overlaten. Naast dit alles moet ze zich ook nog aan haar roedel bewijzen, voordat ze na kan denken over hoe haar leven verder moet nadat de strijd is gestreden. Als ze de nacht tenminste overleeft..

Mening over De eindstrijd

De oorlog die de zoekers aan het voorbereiden zijn gaat verder. Calla probeert zo veel mogelijk wakers aan hun zijde te krijgen om de zoekers te oorlog te laten winnen. Om de oorlog te winnen moet Shay het gaan opnemen tegen “zijn oom”. Alleen zo kan de oorlog worden beëindigd. Om het op te nemen tegen zijn oom moeten ze eerst de rest van de delen van de zwaarden zien te vinden. En dat is een erg moeilijke opdracht. Calla komt achter geheimen waar ze nooit over na heeft durven te denken. Het is een oorlog waarin Calla haar echte liefde moet kiezen, en zal moeten rouwen om de doden die er zullen vallen.

De eindstrijd zou oorspronkelijk het laatste deel zijn in de serie, Cremer heeft echter bekend gemaakt dat ze aan het schrijven is aan een vierde deel omdat de fans hier zo op aan drongen.
Het hele boek door is het erg spannend doordat ze steeds verder naar dé strijd toe werken. Tussendoor komt de liefde goed aan bod. Zal Calla Ren of Shay kiezen? En hoe zit het met haar andere roedelgenoten? Wie kiezen zij als hun alfa?
Cremer weet het verhaal ontzettend goed te brengen. Het gevecht wordt ontzettend emotioneel geschreven dat je zelf bijna begint te huilen door de gebeurtenissen. Een prachtig boek wat zeker een goede afsluiter is van de serie.

Ik ben benieuwd wat Cremer in het (als het goed is) vierde deel zal laten gebeuren. Het einde was namelijk echt een einde en geen open gebeurtenis.

Nachtschade is een serie dat zeker aan te raden is voor de fantasy liefhebbers. Ik heb nooit eerder een serie gelezen wat hier op lijkt. Het gaat over weerwolven, maar ze zijn anders dan in andere boeken. De geheimen over de wolven worden met elk boek duidelijker gemaakt. Zeker een top serie.

Meer recensies lezen van de boeken van Andrea Cremer? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.