Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

De cirkel (Engelsfors #1) – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

De cirkel (Engelsfors #1) - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren Titel: De cirkel (Engelsfors #1)
Auteur: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
Verschenen: 2012
Pagina’s: 404
Uitgever: A.W. Bruna
Originele titel: Cirkeln

Op een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, worden zes meiden naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waarom ze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven.

Kort daarvoor zijn Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnéa en Ida in het stadje Engelsfors aan een nieuw schooljaar begonnen. Ze ontdekken allemaal dat ze bijzondere gaven hebben.
In het park horen ze dat er een eeuwenoud Kwaad in Engelsfors huist. En volgens een even oude voorspelling zijn zíj uitverkoren om dat te verslaan. Alleen als ze samenwerken, kunnen ze de duistere machten overwinnen en veel tijd is er niet meer…

Mening over De cirkel

De cirkel gaat over zes meiden die op een avond, wanneer de maan rood kleurt, bij elkaar worden gedreven in een park. De zes hebben niets met elkaar gemeen, behalve dat ze op dezelfde school zitten. Dit gebeurd nadat er een jongen zelfmoord heeft gepleegd op school, althans was het wel zelfmoord? De zes krijgen te horen dat zij de ‘uitverkorenen’ zijn. Zij moeten het kwaad bestrijden dat in het kleine stadje Engelsfors huist. Ze zijn allemaal heel erg verschillend en het is dan ook lastig om samen te werken. Maar dan slaat het kwaad opnieuw toe, en één van de zes overlijdt, wat wederom een rare zelfmoord zaak is… De overige vijf besluiten dat ze iets moeten doen en komen steeds meer te weten over wie ze daadwerkelijk zijn. Ze bezitten allemaal over verschillende krachten en moeten deze bundelen willen ze Engelsfors redden.

Het was echt een ontzettend spannend en origineel verhaal. Ik hou echt van duistere krachten en magische dingen. Dit boek zit vol spanning en avontuur. Ik was eigenlijk iedere bladzijde geboeid, omdat je ook gewoon wilde weten wat er precies aan de hand was. Alle meiden zijn heel erg verschillend van elkaar en je krijgt het leven van alle zes te lezen. Dat is ook een leuke afwisseling. Dit was weer een heel nieuw young adult boek voor mij. Ik kan het dan ook zeker aanraden onder de young adult lezers. Ontzettend spannend en ik kan niet wachten tot deel 2!

Rating: 4/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *