Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Bloedverwanten (De alchemisten #1) – Richelle Mead

Bloedverwanten Titel: Bloedverwanten
Auteur: Richelle Mead
Verschenen: oktober 2012
Pagina’s: 416
Uitgever: Moon
Originele titel: Bloodlines

Sydney is een alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht dhampier-meisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet. Wanneer zich een nieuwe opdracht aandient, wil Sydney koste wat kost voorkomen dat haar zusje Zoë verwikkeld raakt in de harde, onpersoonlijke wereld van de alchemisten. Ze staat erop dat zíj en niet Zoë op pad wordt gestuurd.
Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Mastrano springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden. Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig, maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten, begint het drama pas echt.

Mening over Bloedverwanten

Dit is het eerste deel van een nieuwe serie van Richelle Mead. De serie gaat eigenlijk verder waar haar vorige serie (Academicus Vampyrus) is gestopt. Noodzakelijk is het niet om die serie eerst te lezen, het maakt het lezen van deze nieuwe serie er wél leuker op. Je komt situaties tegen waarvan jij al weet wat er aan de hand is maar Sydney weet dat nog niet, omdat zij geen vampier is. Dat maakt het verhaal spannend en leuk. Mead weet haar fans tevreden te houden door de personages van Academicus erin te verwerken. Je kent de personages al, waardoor het makkelijker is om het verhaal te begrijpen. Daarnaast is het erg leuk om de wereld van Sydney te leren kennen. In de vorige serie mocht je al verschillende keren kennis met haar maken. Ze leek een bang meisje dat erg afstandelijk was tegenover vampieren. In bloedverwanten leer je Sydney echter écht kennen, en kom je er achter dat hier niks van waar is. Sydney is een heel ander persoon dan ik had verwacht waardoor dit boek weer geweldig is om te lezen.

De spanning zit er erg goed in, vanaf het begin tot het einde weet Richelle Mead je weer boeiend te houden. Dit is typisch een boek waar je altijd nog even het hoofdstuk af moet lezen, om daarna meteen met het volgende hoofdstuk te beginnen omdat het zó spannend en lekker is om weg te lezen.

Wat Richelle Mead ook goed kan is een fantasy verhaal zo vertellen waardoor het geen fantasy verhaal meer lijkt. Haar manier van vertellen is zo goed dat je soms denkt dat het echt waar is wat zij verteld. De manier hoe zij over de vampieren verteld en hoe zij zich onder de mensen verbergen is ontzettend goed en geeft veel weer van de werkelijkheid, mét een vleugje fantasy dus tussendoor.
Ik ben een groot fan van deze schrijfster en raad haar boeken dan ook echt bij iedereen aan. Wil je nog beginnen in deze serie? Dan raad ik je toch aan eerst academicus te gaan lezen. Hierdoor is dit boek veel leuker om te lezen.

Ik kan echt niet wachten op deel twee.

Meer recensies lezen van de boeken van Richelle Mead? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *