Boekrecensies, Fantasy, Young adult

Bezwering (Darkest powers #1) – Kelley Armstrong

Bezwering Titel: Bezwering
Auteur: Kelley Armstrong
Verschenen: 2010
Pagina’s: 320
Uitgever: De Vliegende Hollander
Originele titel: The Summoning 

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling.

In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

‘Bezwering had een open en vooral spannend einde!’

Wat een spannend boek is Bezwering, het is echt een heerlijk verhaal. Het boek gaat over Chloe, een meisje dat met geesten kan communiceren. Echt heel erg spannend, maar totaal niet eng. Het avontuur wat ze beleefd is echt heel erg leuk, je gaat er helemaal in mee. Lyle house is het tehuis waar Chloe in terecht komt als haar omgeving denkt dat ze ‘gek’ is, ze ontmoet mensen van haar leeftijd met ‘gedragsproblemen’ wat uiteindelijk iets heel anders blijkt te zijn. Het boek is totaal niet voorspelbaar, soms was ik zelfs verbaasd hoe het liep. Vooral op het einde, maar daar verklap ik niets over, dat moet je zelf lezen! Gelukkig zijn er nog meer delen in deze serie, en ik kan dan ook niet wachten om het volgende deel te lezen. Dit boek had echt een open en vooral spannend einde, ik wil meer! Echt een dikke aanrader.

Meer lezen van de Darkest powers-serie? Klik hier voor de recensie van deel 2.

Rating: 4/5

bol-button

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Katrien & Ellen oktober 5, 2011 at 18:12

  Hey Danique,

  Nu ik je berichtje lees moet ik plots nog denken aan iets wat ik je nog wou zeggen. Ken je de site http://www.goodreads.com? Daar kan je al je boeken bijhouden en vrienden zijn met andere mensen (die je kent of van blogs ofzo) Het is echt heel leuk om te zien wat anderen aan het lezen zijn en wat ze er van vinden. Zelf zit ik er ook sinds een tijdje op en ik vind het leuk. Je moet het natuurlijk niet doen hoor, maar zie het als de facebook van de boekenliefhebbers:)
  Lijkt me trouwens een leuk boek!

  Katrien

 • Reply luca augustus 3, 2012 at 22:05

  Super serie
  En als je het leuk vond om te lezen ?
  Aanrader : darknes rising trilogie van kelley armstrong eerste boek heet : Samenzwering
  Het is net uit
  Ben hem nu aan het lezen echt weer een super verhaal super geschreven

 • Reply Boekrecensie: Ontwaken (Darkest Powers #2) van Kelley Armstrong november 6, 2018 at 16:34

  […] Let op: deze recensie bevat spoilers! Klik hier voor de recensie van deel 1. […]

 • Reply Boekrecensie: Samenzwering (Darkness rising #1) - Kelley Armstrong november 6, 2018 at 16:41

  […] lezen van Kelley Armstrong? Klik hier voor de recensie van Bezwering, deel 1 van de Darkest […]

 • Leave a Reply