Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Bezwering (Darkest powers #1) – Kelley Armstrong

Bezwering Titel: Bezwering
Auteur: Kelley Armstrong
Verschenen: 2010
Pagina’s: 320
Uitgever: De Vliegende Hollander
Originele titel: The Summoning 

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling.

In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

‘Bezwering had een open en vooral spannend einde!’

Wat een spannend boek is Bezwering, het is echt een heerlijk verhaal. Het boek gaat over Chloe, een meisje dat met geesten kan communiceren. Echt heel erg spannend, maar totaal niet eng. Het avontuur wat ze beleefd is echt heel erg leuk, je gaat er helemaal in mee. Lyle house is het tehuis waar Chloe in terecht komt als haar omgeving denkt dat ze ‘gek’ is, ze ontmoet mensen van haar leeftijd met ‘gedragsproblemen’ wat uiteindelijk iets heel anders blijkt te zijn. Het boek is totaal niet voorspelbaar, soms was ik zelfs verbaasd hoe het liep. Vooral op het einde, maar daar verklap ik niets over, dat moet je zelf lezen! Gelukkig zijn er nog meer delen in deze serie, en ik kan dan ook niet wachten om het volgende deel te lezen. Dit boek had echt een open en vooral spannend einde, ik wil meer! Echt een dikke aanrader.

Meer lezen van de Darkest powers-serie? Klik hier voor de recensie van deel 2.

Rating: 4/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *