Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Angel (angel #1) – L.A Weatherly

Angel (angel #1) - L.A WeatherlyTitel: Angel (angel #1)
Auteur: L.A Weatherly
Verschenen: Juni 2011
Pagina’s: 430
Uitgever: Manteau Jeugd

De engelen zijn overal, ze maken deel uit van onze wereld. Ze zijn mooi, ontzagwekkend, onweerstaanbaar en hebben geneeskrachtige gaven. Maar wat als hun magische aantrekkingskracht niet is wat het lijkt? Willow beseft dat ze anders is, en niet alleen omdat graag sleutelt aan auto’s. Ze heeft een gave. Willow kan de toekomst van mensen zien, hun dromen, verlangens en verdriet voelen, gewoon door hen aan te raken. Ze heeft geen idee wat het betekent en hoe ze aan de gave komt. Tot ze Alex ontmoet. Alex is een van de weinigen die de waarheid over engelen weet. Hij kent Willows geheim en is vast van plan haar tegen te houden. Want de donkere krachten die groeien in Willow maken haar gevaarlijk – maar ook onweerstaanbaar…. Tegen beter weten in voelt Alex dat hij valt voor de charmes van zijn aartsvijand.


Mening over Angel

Het boek wordt voornamelijk geschreven vanuit Willow en Alex. Af en toe komt er een stukje tussendoor van iemand van de engelenkerk. De personages worden erg goed beschreven en in allen kan je je goed inleven. Ook volgen de stukken elkaar goed op. Wanneer er iets tussen Willow en Alex gebeurd, lees je van beide kanten wat ze ervan vinden. Op deze manier krijg je een band met personages in het boek.

Alex is een AK en vermoord Engelen. De engelen zuigen het leven uit mensen, waardoor ze slecht zijn. De mensen die dit hebben gehad geloven heilig dat de engelen goed zijn en dat zij nu iets goeds voor hen hebben gedaan. Vandaar de engelenkerk. Hier komen mensen naartoe die heilig geloven in de engelen en een engel hebben gezien. Alex weet dat wat de engelen doen slecht zijn en vermoord ze daarom. Op een dag krijgt hij een bericht dat hij naar het huis van Willow moet gaan. Daar aankomend merkt hij dat de engel geen hart heeft. Hierdoor kan hij de engel niet vermoorden. Als hij haar ziet, merkt hij dat ze half engel half mens is. Hij komt erachter dat het bericht van de engelenkerk komt in plaats van de CIA. Hierdoor gaat hij Willow helpen.

Je beland in een spannend verhaal, meteen aan het begin wordt alles al duidelijk wat er aan de hand is. Pas later in het boek merk je waarom de engelenkerk van Willow af wilt. Ook komt er liefde in het boek voor, niet te zoetsappig en niet te langdradig. Het blijft een romantisch beeld wat niet vervelend is om te lezen.

Vooral de laatste 100 bladzijdes heb ik op het puntje van mijn stoel zitten lezen. Ik kijk zeker uit naar het tweede deel van Angel.

Rating: 4.8/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *