Boekrecensies,  Jeugd

Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg – Erik Melisie

Alexandra Quirtesse in de VirkenmeregTitel: Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg
Auteur: Erik Melisie
Verschenen: 2011
Pagina’s: 299
Uitgever: BoekenBoet

Tijdens een logeerpartij bij haar opa doet Alexandra Quirtesse op zolder een bijzondere ontdekking. Wanneer zij even later de tuin in gaat, komt ze per ongeluk in een andere wereld terecht. Het is een wondere wereld met dingen die ze kent vanuit haar eigen wereld, maar ze leert ook vele nieuwe dingen en vrienden kennen tijdens haar tocht door de Virkenmereg. Maar is zij hier wel veilig? Of moet zij uitkijken voor de wrede Havart? En waarom heeft het Grijze Leger het op haar gemunt?

Mening over Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg

Toen ik dit boek binnen kreeg, van de uitgever BoekenBoet, had ik zo mijn twijfels. Het onderwerp was erg apart en terwijl ik de achterkant las had ik al helemaal geen idee wat ik moest verwachten van dit boek. In het begin moest ik erg wennen aan de schrijfstijl van dit boek. Pas bij hoofdstuk 4 begon ik het boek leuk te vinden en vanaf dan leest het eigenlijk erg makkelijk weg. Erik Melisie heeft een hele fijne schrijfstijl die je continu weet te boeien.

Het verhaal is origineel en heeft wat weg van Alice in wonderland. Het zit vol met fantasiewezens. Het boek lijkt misschien voor kleine kinderen maar is ook erg geschikt voor oudere. De schrijfstijl is zo geschreven dat het misschien ook leuk is om voor te lezen aan een lagere klas. Ik heb begrepen dat er al een tweede (en derde!) deel zit aan te komen en ben daar eigenlijk heel benieuwd naar. Het verhaal heeft verschillende wendingen die je niet zou verwachten. Het boek blijft spannend tot het einde. Een aanrader voor de fans van Alice in wonderland, of voor degene die eens iets anders willen lezen dan de “standaard” boeken.

Rating: 4.5/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *