Boekrecensies,  Young adult

Academicus Vampyrus (Academicus Vampyrus #1) – Richelle Mead

Academicus VampyrusTitel: Academicus Vampyrus
Auteur: Richelle Mead
Verschenen: 2010
Pagina’s: 304
Uitgever: Moon
Originele titel: Vampire Academy 

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken. Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht. Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Wat vind ik van Academicus Vampyrus?

Ik heb dit boek in het Engels gelezen, maar heb hier de Nederlandse versie gezet. Is wel zo makkelijk. Het was voor mij lang geleden dat ik, vrijwillig, een Engelstalig boek heb gelezen. Het was dus ook even inkomen, maar het is in duidelijk en makkelijk te begrijpen engels geschreven.

Ik had van te voren al wat gelezen over deze serie en was erg benieuwd naar de boeken. Ik heb ze toen gedownload en deel 1 nu uitgelezen. Het is niet het standaard vampierverhaal van tegenwoordig. Ik moest in het begin heel erg wennen aan de namen Moroi, Strigoi en dhampier, en vooral om ze uit elkaar te halen. Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, ging dat eigenlijk wel goed.

Het verhaal van Academicus Vampyrus is goed geschreven, en het blijft spannend. Niet alles wordt meteen in het begin verteld waarom Lissa en Rose bepaalde dingen gedaan hebben, dit om de spanning erin te houden. Je blijft hierdoor doorlezen omdat je wilt weten wat er aan de hand is. Voor mij zeker een aanrader! De serie bestaat uit 6 delen, waarvan er nu 3 in het Nederlands zijn vertaald. In het Engels heet de serie Vampire Academy, voor de liefhebbers die liever Engelse boeken lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Richelle Mead? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *