Boekrecensies,  Young adult

Bloedbelofte (Academicus Vampyrus #4) – Richelle Mead

BloedbelofteTitel: Bloedbelofte
Auteur: Richelle Mead
Verschenen: 2011
Pagina’s: 495
Uitgever: Moon
Originele titel: Vampire Academy Blood Promise

Rose staat na de slachting op Academicus Vampyrus voor de grootste uitdaging in haar leven. Nu Mason naar de andere wereld is vertrokken, moet ze Dimitri Belikov, de liefde van haar leven, opsporen en… vermoorden. Zal hij hiertoe in staat zijn nadat ze de hele wereld heeft afgereisd om  hem te vinden? Of is het nu eindelijk tijd om zich bij hem te voegen?

Mening over Bloedbelofte

Na het geweldige derde deel van deze serie had ik ontzettend veel zin om verder te lezen, maar ook weer niet. Ik vond deel drie zo volmaakt dat ik eigenlijk bang was dat het verpest zou worden. Toch begon ik in deel vier. Het deel waarin Rose op zoek gaat naar haar grote liefde Dimitri, die in een Strigoi veranderd is. Haar doel is om hem te doden, en hem op die manier te verlossen van zijn Strigoi zijn. Strigoi zijn onsterfelijke vampiers die veel mensen doden en slechte dingen doen. Dimitri is dit onvrijwillig geworden. Als Rose hem eindelijk gevonden heeft is het niet zo makkelijk om hem te doden als ze van te voren dacht. Ze wordt namelijk op slag weer helemaal verliefd op Dimitri, en hij, in zover mogelijk, op haar. Rose laat Dimitri haar bloed drinken, en als ze eindelijk terug op de academie is, met de gedachte hem gedood te hebben, krijgt ze een dreigbrief van Dimitri, die nog springlevend is.

Bloedbelofte bevatte inderdaad minder spanning dan het derde deel, en tijdens dit deel zat ik even in een Academicus Vampyrus dipje, ik was er even zat van. Er gebeurt in dit deel weinig. Toch ben ik blij dat ik doorgelezen heb, want het vijfde deel (recensie volgt) was wel weer helemaal geweldig.

Meer recensies lezen van de boeken van Richelle Mead? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

  • Dieuwke

    Ik ben nu bij deel 3. Heerlijke serie, ben erg benieuwd hoe t verder gaat.
    Nee heb dus niet gelezen waar deel 4 over gaat hihi (A)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *