Boekrecensies,  Young adult

IJskoud (Academicus Vampyrus #2) – Richelle Mead

IJskoudTitel: IJskoud
Auteur: Richelle Mead
Verschenen: 2010
Pagina’s: 304
Uitgever: Uitgeverij Moon
Originele titel: Frostbite

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken. Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht. Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Mening over IJskoud

Rose is een 17-jarig meisje dat nog een half jaar verwijderd is van het worden van een Hoeder, de beschermer van Lissa (een Moroi). Ze moet nog veel trainen met haar 7-jaar oudere trainer Dimitri. Maar dat wordt haar niet gemakkelijk gemaakt, sinds ze zo veel voor hem voelt. Wanneer er verschillende Strigoi aanvallen zijn geweest, gaat de hele academie naar een goed beschermt wintersportgebied waar ze denken veilig te zijn. Daar leren Rose en Lissa Adrian kennen, die heel mysterieus overkomt. Wat heeft hij te verbergen? Waarom is hij zo geïnteresseerd in Lissa?

Dit verhaal vind ik zo enorm mooi geschreven. Het leest heerlijk snel weg en je zit helemaal in het verhaal. Vooral aan het eind van het boek heb ik een traantje moeten laten. Waarom? Omdat ik het zo ontzettend mooi vond om te zien hoe Rose gegroeid is; van een echte rebel naar een (iets) verantwoordelijkere hoeder.

Ik zal niet te veel vertellen over het verhaal zelf, mocht je deel 1 nog niet gelezen hebben. Wel zeg ik dat ik dit een echte aanrader vind. Fantasy verhalen over vampiers zijn meestal allemaal 1 pot nat, maar dat kan ik over deze serie niet zeggen.

Meer recensies lezen van de boeken van Richelle Mead? Klik dan hier.

Rating: 5/5

 bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *