In de familie
Boekrecensies,  Thriller

In de familie – Joyce Spijker

In mijn vakantie las ik In de familie van Joyce Spijker. In 2013 las ik haar debuut Spotlight en nu is haar tweede boek verschenen: In de familie. Het verhaal sprak me erg aan en ik had wel weer eens zin in een fijne thriller!

Waar gaat In de familie over?

Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala. Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.

In In de familie draait het om de familie Satijn. Nina heeft een hechte band met haar oma Emma. Haar vader Boudewijn hertrouwde na de dood van zijn vrouw al snel met Marsala en samen kregen ze een dochter, Merlot. Boudewijn is minister van Justitie en Veiligheid en is running for minister president. Als er een oude vrouw wordt vermoord in Wassenaar, waar Emma ook woont, neemt de druk toe. Alle pijlen worden gericht op Valentijn, de tuinman van Emma en ook nog eens een ex-gedetineerde. Als oma Emma ook nog eens wordt vermoord, breekt de hel los. Nina gaat samen met Lars, de campagneleider van haar vader, op onderzoek uit.

“Ik heb In de familie in een ruk uitgelezen”

Ik heb In de familie in één ruk uitgelezen, wat een spannend boek is het! Als je bang bent dat het een te politiek verhaal wordt, geen nood. De politiek vormt slechts de achtergrond voor het familiedrama. Joyce Spijker weet je mee te voeren in het mysterie: wie is de moordenaar? Je wordt steeds op het verkeerde been gezet en het plot is een echte verrassing. Mijn complimenten! Ik hou ervan als je écht wordt verrast aan het eind en dat is bij dit boek absoluut het geval. De schrijfstijl van Spijker is lekker vlot en daarom wil je ook steeds verder lezen.

Als je op zoek bent naar een vlotte thriller met een lekker spannend verhaal, is In de familie van Joyce Spijker echt een aanrader! Ook een heel fijn boek om cadeau te doen, want met zo’n boek zit je altijd wel goed!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Joyce Spijker.

in de familieTitel: In de familie
Auteur: Joyce Spijker
Verschenen: Mei 2016
Pagina’s: 320
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 4/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *