Expeditie verraad
Boekrecensies,  Teen chicks

Expeditie verraad – Liza Sips

Toen ik hoorde waar Expeditie verraad van Liza Sips over zou gaan, moest ik hem meteen hebben. Dit verhaal is namelijk een combinatie van Wie is de mol? en Expeditie Robinson, twee van mijn favoriete programma’s!

Waar gaat Expeditie verraad over?

‘Expeditie Verraad’ van actrice Liza Sips is een onweerstaanbare jeugdboek voor fans van ‘Wie is de Mol?’, ‘Expeditie Robinson’ en de bioscoopfilm ‘Fashion Chicks’. Met dit boek geeft Liza Sips een onthullend kijkje achter de schermen van realityseries. Een verhaal om van te smullen! Pippa is ‘on top of the world’: acteerde ze eerder in een soapserie, nu is ze presentatrice bij dé tienerzender van Nederland. En dan heeft ze ook nog eens een relatie met Dylan Dekker, de populairste zanger van dit moment! Maar het geluk is van korte duur: Pippa verliest haar baan en Dylan heeft nauwelijks tijd voor haar, maar wel voor ene Stella. Wanneer Pippa gevraagd wordt voor de nieuwe realityserie ‘Expeditie Verraad’, grijpt ze haar kans. Tijdens de opnames komt ze oog in oog te staan met een jongen die ze nog niet vergeten is… en blijkt dat niets is wat het lijkt.

Net als in het vorige boek van Liza Sips, volgen we het meisje Pippa, dat nu heel erg beroemd is. Pippa heeft het helemaal voor elkaar. Ze presenteert een leuke zaterdagshow samen met BN’er en haar vriendje Dylan, ze staat continu in de spotlights en haar geluk kan niet op! Maar dan dreigt alles in één keer in elkaar te vallen en is Pippa zelfs haar baan niet meer zeker. Totdat ze een aanbod krijgt om mee te doen aan een nieuw reality programma: Expeditie Verraad. In dit programma verblijft ze met een aantal andere BN’ers in een enorme villa op Bali. Ze moet erachter zien te komen wie de verrader in het midden is, en deze proberen te ontmaskeren. Maar ze moet opletten dat ze zelf niet geëlimineerd wordt door de verrader. Al snel komt ze in een wereld terecht van leugens en verraders. Als ze daar nog maar uit weet te komen…

Hoewel Pippa, net als in Soapsop, ook in dit verhaal de hoofdrol speelt, zijn de boeken toch heel goed afzonderlijk te lezen. In het eerste boek over Pippa lazen we namelijk haar weg naar roem en in Expeditie Verraad is Pippa beroemd. Het gaat dus verder waar het boek ongeveer ophield. Ik vind de boeken van Liza Sips heel fijn lezen. Ze zijn super simpel opgeschreven, met hele korte zinnen, waardoor je het boek binnen no-time uit hebt (lees: een paar uurtjes). Eerlijk is eerlijk, af en toe bevatte het boek wel weer heel erg veel drama en was het een beetje onrealistisch. Ook stoorde ik mij er af en toe een beetje aan dat Pippa naïef is, heel naïef. Ze handelt zonder dat ze eigenlijk nadenkt over de gevolgen en gedraagt zich soms echt alsof ze een prinses is. Daardoor komt ze soms naar mij mening wat arrogant over. Gelukkig was hij voor mij niet dermate storend dat ik het boek niet meer verder kon lezen.

Expeditie verraad is een beetje voorspelbaar maar alsnog leuk!’

Op het punt dat Pippa mee gaat doen aan de nieuwe reality show, vond ik het heel erg leuk om het boek te lezen. Ja, eerlijk, het is vrij veel afgekeken van Wie is de mol? Er moet namelijk iemand ontmaskerd worden, namelijk de ‘verrader’. Wel bevat Expeditie verraad veel meer drama dan Wie is de mol?, waardoor het weer wat meer lijkt op Expeditie Robinson. Ook speelt het zich af in het warme Bali, in een superdeluxe villa. Ik vond het alleen wel jammer dat Expeditie verraad ‘maar’ 6 deelnemers had. Daardoor was het gedeelte met de opnames voor deze serie super snel voorbij, omdat de ene na de andere kandidaat geëlimineerd werd. Van mij had het gerust nog wat langer mogen duren. Op het eind vond ik het boek wel een beetje voorspelbaar, wanneer je erachter komt wie de verrader is. Maar desalniettemin vond ik dit een leuk boek. Een keer een heel ander onderwerp dan normaal en zeker voor tieners lijkt me dit een heel leuk boek!

Expeditie VerraadTitel: Expeditie verraad
Auteur: Liza Sips
Verschenen: 5 juli 2016
Pagina’s: 239
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 3,5/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *