Boekrecensies,  Young adult

Evermore (De onsterfelijken #1) – Alyson Noël

Evermore
Titel: Evermore
Auteur: Alyson Noël
Verschenen: Juni 2010
Pagina’s: 319
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Sinds haar ouders en zusje bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, kan Ever aura’s zien en andermans gedachten horen. Wanneer ze mensen aanraakt, ziet ze hun hele verleden.
Ze doet dan ook al het mogelijke om mensen uit de weg te gaan – tot de knappe en mysterieuze Damen in haar leven komt. Hij is de enige die de chaos in haar hoofd kan laten verdwijnen en de enige die haar echt begrijpt – het is net of hij in haar ziel kan kijken.
Ever wordt beetje bij beetje ingewijd in Damens wereld vol wonderen en geheimen, maar ze heeft nog steeds geen idee wie hij is of wat hij is. Het enige wat ze zeker weet, is dat ze hopeloos verliefd op hem is.

‘Evermore is echt een geweldig boek!’

Ik keek er al naar uit om Evermore te lezen, maar het stond op een erg lang lijstje en helemaal onderaan. Toen ik hem in de boekenwinkel zag liggen en toch een lange tijd moest wachten, was het tijd om dat boek ver omhoog in mijn lijstje te zetten! Sindsdien ben ik verkocht en wil ik de rest van de 5 delen ook gaan lezen.
Het verhaal begint leuk en totaal niet saai. Je wordt langzaam in de wereld van Ever getrokken met de aura’s en het gedachten lezen. Je gaat je voorstellen hoe het voor haar is en leeft mee met wat ze meemaakt. Het verhaal loopt lekker door maar spannend is het in het begin zeker niet. Ongeveer op de helft van het boek neemt de spanning ineens enorm erg toe en moet je doorlezen totdat de spanning weer afneemt.
Soms worden er stukken overgeslagen waarvan ik persoonlijk denk dat de schrijfster er dieper over mocht doorgaan, desondanks is dit echt een geweldig boek. Fantasy-liefhebbers moeten deze serie zeker gaan lezen.

Klik hier voor de recensie van deel 2, Blauwe maan.

Rating: 4.5/5

bol-button

5 Comments

 • joanydvv

  Ik vond het fantasy aspect wel leuk, maar de personages een beetje oppervlakkig. Daarom denk ik niet dat ik de overige delen nog ga lezen. Misschien dat ik wel van gedachten verander als je review van het tweede deel in de serie online is 🙂

 • R

  Ik vond de personages soms wel irritant worden. Maar later in het boek worden er ook hele interessante dingen vertelt. Het gaat niet alleen maar over liefde en zo. Het gaat ook over keuzes maken in het leven. De keuzes die je maakt kunnen ook helemaal verkeerd “uitpakken”. Het leert je dat er consequenties zijn in ’t leven. Het leert je niet egoïstisch te zijn, denk ook aan anderen. Wat je ook doet heeft effect op andere mensen. (Niet dat het zo’n oud bollig boek is, het leert je dingen d.m.v. de personages en hun ervaringen). Het leert je nog veel meer hoor maar dit is wel ’t interessantste in het boek dat -vind ik tenminste-.
  Het is een aanrader. Er zijn heus wel een paar stomme/saaie stukjes maar dat betekend niet dat je ’t gelijk moet opgeven. Geef het een kans en als je ’t nog steeds niks vindt. Dan is dat jammer.

 • Roos

  Ik vond het boek erg saai en ook niet origineel. Een nieuwe jongen in de klas, op magische wijze verliefd op zeer onopvallend hoofdpersoon. Ever maakt ook keuzes die niet te begrijpen zijn. En de personages zijn slecht uit gewerkt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *