Nieuws

Er komt een échte Hogwarts school!


Droomde jij er vroeger ook van om les te krijgen op Hogwarts? Wij in ieder geval wel. Binnenkort kan je droom misschien wel waarheid worden, er komt namelijk een real-life Hogwarts aan.

Je kan 3 dagen verblijven op de school. Wel is het een klein (met nadruk op klein) stukje reizen, de school ligt namelijk in Engeland. De tovenaarsschool bevindt zich in een enorm kasteel dat heel veel weg heeft van Hogwarts, hoe vet is dat? Het Herstmonceux castle ligt in East Sussex.
In drie dagen tijd leer je spreuken en drankjes maken, maar ook leer je tovenaarsspellen! Je wordt zelfs bij aankomst gesorteerd op één van de afdelingen. Helaas voor de echte diehard Harry Potter fans kan je niet bij je favoriete afdeling worden gesorteerd, de afdelingen op deze school heten namelijk anders. Dat heeft vermoedelijk te maken met dat J.K Rowling op geen enkele wijze gerelateerd is aan dit programma en het daarom iets te maken heeft met rechten op de namen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het er toch wel stiekem extreem op lijkt. Er zitten zelfs allemaal magische wezens op de scholen.
Als je de cursus gaat volgen krijg je een soort rol toegewezen. Het is dus ook de bedoeling dat je deze rol zal gaan spelen tijdens de cursus. Ook is er onderling een soort competitie tussen de afdelingen.
Er is wel één puntje. Je moet minimaal 18 jaar zijn om je in te schrijven voor deze cursus.

Hoe meld je je aan voor de Hogwarts school?

Van 11 tot en met 13 augustus kan jij les krijgen op de Bothwell school of Witchcraft. Inschrijven voor deze 3 daagse cursus kan vanaf 18 maart via deze website. Tickets kosten ongeveer 450 pond. Dit is allemaal inclusief slaapplek en eten. Je krijgt zelfs je eigen tovenaarsmantel! Voor een goed beeld moet je het filmpje hieronder even bekijken.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *