Boeken

Engelse boeken voor de middelbare school

Als je op de middelbare school zit moet je verplicht een aantal Engelse boeken lezen. Saai? Nee hoor, niet als je de juiste boeken kiest! Hier zijn vier Engelse boeken die perfect zijn voor middelbare scholieren. Of je nu op zoek bent naar klassiekers of moderne werken.

Engelse boeken middelbare school

To Kill a Mockingbird – Harper Lee

“To Kill a Mockingbird” is een tijdloze klassieker die het verhaal vertelt van de jonge Scout Finch en haar vader. Advocaat Atticus Finch, die een zwarte man verdedigt die valselijk beschuldigd wordt van verkrachting in het Zuiden van de Verenigde Staten tijdens de Grote Depressie. Dit boek biedt inzicht in racisme, onrechtvaardigheid en moraliteit, en is een must-read voor elke middelbare scholier.
Bestel het boek hier bij Bol.com

The Catcher in the Rye – J.D. Salinger

Gewaardeerd om zijn oprechte stem en relevante thema’s, volgt “The Catcher in the Rye” het verhaal van de zestienjarige Holden Caulfield. Terwijl hij worstelt met zijn identiteit en de hypocrisie van de volwassen wereld om hem heen. Dit boek biedt niet alleen een boeiend verhaal, maar ook veel stof tot nadenken over volwassen worden, isolatie en de zoektocht naar oprechtheid.
Bestel het boek hier bij Bol.com

Engelse boeken middelbare school

Animal Farm – George Orwell

“Animal Farm” is een verhaal dat de opkomst van de Sovjet-Unie onder Stalin weerspiegelt door een boerderij waar dieren in opstand komen tegen hun menselijke meesters. Dit boek biedt een krachtige kritiek op totalitarisme, machtsmisbruik en de corruptie van idealen, en is een uitstekende keuze voor middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in politiek en maatschappij.
Bestel het boek hier bij Bol.com

The Hunger Games – Suzanne Collins

Een meer hedendaagse toevoeging aan deze lijst is “The Hunger Games”, het eerste boek in een spannende dystopische trilogie. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar tieners worden gedwongen deel te nemen aan een dodelijke wedstrijd genaamd de Hunger Games. Dit boek biedt niet alleen spanning en avontuur, maar ook reflectie op thema’s als macht, ongelijkheid en de kracht van het individu.
Bestel het boek hier bij Bol.com

Misschien vind je dit ook leuk:

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *