Boeken

Engelse boeken die ik nog wil hebben

Soms heb ik van die fasen dat ik ineens Engels ga lezen. Ik lees vaak Nederlandse boeken, puur omdat het handig is voor Adorable Books. Desondanks loop ik vaak in Amsterdam de Waterstones binnen en wil ik het liefst die zaak verlaten met tien boeken. Ik zet op een rij welke Engelse boeken ik nog wil hebben én waarom.

Ik volg vrij veel Engelse YouTubers die, net als ik, into selfhelp boeken zijn. Dat is altijd super handig. Daarnaast deelt Iris ook vaak hele goede boekentips en dat vind ik fijn. Zodra ik een boek zie dat ik wil hebben dan plaats ik hem op mijn wishlist, dat is een pagina in mijn bulletjournal waar alle boeken staan die ik nog graag wil hebben. En Engelse boeken die ik wil lezen, natuurlijk.

A post shared by Claudia ❤?? (@howaboutabook) on

The Power van Naomi Alderman

Hij is inmiddels al verschenen in het Nederlands, desondanks wil ik hem toch lezen in het Engels. The Power. Het omslag spreekt me eigenlijk direct aan en toen ik las waar het boek over ging kon ik alleen maar denken: ‘dit boek moet ik lezen!’.

In “De macht’ van Naomi Alderman ontdekken vrouwen overal ter wereld dat zij de kracht bezitten. Met de minste vingerbeweging kunnen ze folterende pijnen veroorzaken, en zelfs doden. Ineens beseft iedere man op aarde dat hij de macht niet meer in handen heeft.
De Dag van de Meisjes is aangebroken – maar waar houdt het op?

Little Black Book: A Toolkit for Working Women

Ergens in mijn afbeeldingen, op mijn iPhone, staat een screenshot van een aantal boeken die Anna Gardner (van The Anna Edit) ooit eens heeft gedeeld met titels die ze goed vond. Dit boek stond er ook op. Ik heb hem drie duizend keer in mijn handen gehad en elke keer denk ik: ‘hij is wel klein hoor, en zeker voor wat je  ervoor moet betalen’. Nu zag ik dat hij voor nog geen €7,- op bol.com staat, dus je snapt: dit Engelse boek ga ik kopen.

The essential career handbook for creative working women.Little Black Book: A Toolkit For Working Women is the modern career guide every creative woman needs, whether you’re just starting out or already have years of experience. Packed with fresh ideas and no-nonsense practical advice, this travel-sized career handbook is guaranteed to become your go-to resource when it comes to building the career you want. Writer Otegha Uwagba takes you through everything you need to build a successful self-made career: from how to negotiate a payrise to building a killer personal brand, via a crash course in networking like a pro, and tips for overcoming creative block.

A post shared by Lily Pebbles (@lilypebbles) on

The F Word van Lily Pebbles

Lily Pebbles is een YouTuber die ik al heel lang volg en ze heeft een boek geschreven over vriendschap! Ik vind vriendschap altijd een gecompliceerd iets. Wanneer stop je ermee? Wanneer bestempel je iemand als je BFF? Ik ben heel benieuwd wat hierin staat.

If there’s one piece of invaluable advice for women and girls of all ages, it is that there is nothing more important than creating and maintaining strong, positive and happy friendships with other women. In a culture that largely pits women against each other, I want to celebrate female friendships… all strings attached!

If my 1998 diary is anything to go by, female friendships are incredibly complex and emotional but they’re the mini love stories that make us who we are. For many women, friends are our partners in crime through life; they are the ones who move us into new homes, out of bad relationships, through births and illnesses. In The F Word I’ve set out to explore and celebrate the essence of female friendship at different life stages and in its many wild and wonderful forms.

The Anxiety Solution van Chloe Brotheridge

Via Iris kwam ik het boek The Anxiety Solution tegen. Zij luisterde dit als een luisterboek, ik zag dat het boek er súper mooi uit zag dus besloot dat ik hem wilde hebben. Ik heb zelfs geen paniekaanvallen, maar ik vind het wel een heel interessant onderwerp waar ik meer over kan leren. Ik ben toevallig al begonnen met luisteren naar het audioboek en wil hem nu ook hebbeb.

‘I know what it’s like to be stuck in a cycle of anxiety. I used to feel as though fear and worry were a permanent part of who I was… but I’m here to tell you that it doesn’t have to be this way. The truth is, your natural state is one of calmness and confidence – and I’m going to teach you how to get there.’ Therapist Chloe Brotheridge has used the latest scientific research and her own personal experience to create a programme that has already helped thousands of her clients to overcome anxiety. The Anxiety Solution will provide you with simple yet powerful practical tools to help you manage your symptoms and start feeling better every day. Chloe will help you to understand why we feel anxious in the first place, and equips you with techniques to help manage the symptoms and start living a happier, more confident life. Whether it is social media pressure, perfectionism or fear of failure, this book will show you how to regain control of your life. If you want to spend less time worrying and restore your confidence, this book is the solution for you. You’ll be surprised how quickly you can be back in control and able to enjoy your life once again. The Anxiety Solution is your roadmap to a calmer, happier and more confident you.

One of us is lying van Karen M. McManus

Yale hopeful Bronwyn has never publicly broken a rule.Sports star Cooper only knows what he’s doing in the baseball diamond.Bad boy Nate is one misstep away from a life of crime.Prom queen Addy is holding together the cracks in her perfect life.And outsider Simon, creator of the notorious gossip app at Bayview High, won’t ever talk about any of them again.He dies 24 hours before he could post their deepest secrets online. Investigators conclude it’s no accident. All of them are suspects.Everyone has secrets, right? What really matters is how far you’ll go to protect them.

Wonder Woman: Warbringer, geschreven door Leigh Bardugo

Leigh Bardugo ken je wel van de boeken Schim & Schaduw en De Kraaien. Nu kwam ik een boek tegen genaamd Wonder Woman: Warbringer, en dit gaat ook daadwerkelijk over de Wonderwoman die je in de bioscopen ziet. Dit boek is onderdeel van de DC Icons Series. Zo is Batman door Marie Lu geschreven en Catwoman door Sarah J. Maas. Natuurlijk is Superman ook uitgegeven. Dit boek is geschreven door Matt de la Pena, die ik eerlijk gezegd niet ken. Ik wil beginnen met Wonder Woman en ben heel benieuwd!

Determined to prove herself to her legendary warrior sisters, Diana throws away her chance at glory and breaks Amazon law, risking exile, to save a mere mortal who is unwittingly fated to bring about an age of bloodshed and misery.

Epic bike rides of the world

Een reisboek deze keer! Ik ben dól op reisboeken en heb er heel veel thuis, al zeg ik het zelf. Lonely Planet gidsen van ieder land dat ik heb bezocht, Time to momo gidsen van alle steden die ik heb bezocht én mooie reisboeken die me inspireren. Epic bike rides of the world is er eentje die me inspireert die ik al meerdere keren heb vastgehad. Ik heb echt een liefde voor fietsen, dat doe ik maar al te graag. Dit boek is me op mijn lijf geschreven.

Lonely Planet inspireert fietsers met 200 routes in alle continenten van de wereld. Familievriendelijke uitstapjes, stedelijke trips en mythische avonturen op ongekende wegen. Allemaal illustreren ze hoe fietsen een ideale manier is om plaatsen, mensen en hun cultuur te ontdekken.

You are a badass van Jen Sincero

Nog zo’n boek die ik via The Anna Edit heb ontdekt en vele malen voorbij heb zien komen op Instagram. Dit gele pareltje wordt door menig influencer bestempeld als een geweldige guide en daarom wil ik ‘m hebben.

Met alle wildgroei aan inspirerende zelfhulpboeken is het Jen Sincero gelukt om een verfrissend, goudeerlijk boek te schrijven waarin ze je met hilarische en inspirerende verhalen levensveranderende inzichten geeft. In hoofdstukken als
‘Je brein is je bitch’, ‘Angst is voor losers’ en ‘Het was de schuld van mijn onderbewustzijn’ neemt Sincero je mee op een transformerende tour. Ze laat je zien hoe je je financiën, relaties en carrière een boost geeft en eigenlijk alle geweldige dingen kunt krijgen waar je naar verlangt.

 

Diary of a Bookseller van Shaun Bythell

En de laatste uit het rijtje! Hij is inmiddels al vertaald naar het Nederlands, maar ik ben zo stug om hem alsnog in het Engels te willen lezen omdat ze een hardcover hebben. En ik ben dól op hardcover boeken.

Op zijn achttiende zag Shaun die eigenzinnige boekhandel in het Schotse kustplaatsje Wigtown voor het eerst. ‘Die tent bestaat over een jaar niet meer,’ zei hij toen achteloos tegen een vriend van hem. Dertien jaar later bestaat de boekhandel nog steeds en is Shaun de eigenaar van het grootste antiquariaat van Schotland. In Dagboek van een boekverkoper doet Shaun verslag van zijn dagelijks leven in en rond de winkel en laat hij ons zien hoe hij als boekverkoper overleeft in onze digitale tijd, hoe je omgaat met lekkages die maar terug blijven komen, met een zwarte kat die telkens op je boeken gaat zitten, met personeel dat graag zijn eigen plan trekt en met klanten die soms wel heel aparte wensen hebben. Ook neemt Shaun ons mee op reis als hij in zijn oude rode Renault door Schotland rijdt op zoek naar bijzondere boeken. Dit is het hartverwarmende verhaal van een man die leeft voor, met en tussen de boeken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.