Elle & Darcy
Boeken,  Boekrecensies

Elle & Darcy – Alexandria Bellefleur

Sara van de Adorable Bookclub las het boek Elle & Darcy: een queer rom-com omschreven als een mix van Pride and Prejudice en Bridget Jones’s Diary. Benieuwd wat ze ervan vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat Elle & Darcy over?

Alexandria Bellefleur bewijst zich met ‘Elle & Darcy’ de nieuwe ster in romcomland! Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verrassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen. ‘Elle & Darcy’ is de debuutroman van Alexandria Bellefleur.

Na een rampzalige eerste date weten Elle en Darcy één ding zeker: ze passen absoluut niet bij elkaar. Zo gelooft Elle in het hebben van een soulmate en is astrologie heel belangrijk voor haar. Darcy daarentegen gelooft in cijfers en statistieken. Ze besluiten dat ze elkaar nooit meer hoeven te zien.

Brandon, de broer van Darcy, is degene die Elle en Darcy heeft overtuigd om met elkaar op date te gaan. Daarom komt hij na de date meteen langs bij zijn zus om te peilen hoe het was verlopen. Brandon is altijd heel bemoeizuchtig als het gaat om Darcy’s liefdesleven en dat is ze deze avond heel erg zat. Ze besluit te liegen en vertelt haar broer dat ze Elle nog een keer wil zien. Zo hoopt ze dat hij even stopt met matchmaker spelen en haar met rust laat. Echter heeft ze niet gedacht aan de consequenties. 

Als Elle op Darcy’s deur bonkt, op zoek naar antwoorden, sluiten ze een deal – ook Elle heeft namelijk heel bemoeizuchtige familieleden. Ze spreken af om een neprelatie aan te gaan en daarmee hun familie tijdens de feestdagen tevreden te houden. Toch wordt het al gauw meer dan alleen een toneelstuk.

Elle & Darcy is vooral leuk om tijdens de feestdagen te lezen’

Toen ik las dat dit boek een mix is tussen Pride and Prejudice en Bridget Jones’s Diary, was ik gelijk nieuwsgierig geworden. Ik kon dan ook niet wachten om te beginnen met lezen en ik kan je vertellen dat dit boek me zeker niet heeft teleurgesteld. De verschillen tussen de twee hoofdpersonen zijn heel groot, maar dat maakt het juist zo leuk. Ze dagen elkaar uit om hun comfortzone te verlaten en elkaars horizon te verbreden. 

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van beide hoofdpersonen verteld waardoor je een kijkje in hun hoofd krijgt. Daarnaast heeft het de perfecte ingrediënten voor een fijn winterboek. Zo komen Thanksgiving en Kerstmis voorbij en ook de benoeming van sneeuw geeft een magische sfeer; ik waande me in een winterwonderland en ik kreeg meteen zin in een lekkere kop warme chocolademelk. Een kleine, maar leuke bonus vond ik de grappige lijstjes die gingen over sterrenbeelden. Al met al is Elle & Darcy een boek waar ik van genoten heb.

Elle & Darcy

Titel: Elle & Darcy
Auteur: Alexandria Bellefleur
Verschenen: december 2020
Pagina’s: 260
Uitgever: Zomer & Keuning

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *