Boekrecensies,  Young adult

Elke dag maandag – Jessica Brody

Elke dag maandag

Elke dag maandag, die titel klinkt toch als een regelrechte horrorfilm? Maandag, de ergste dag van de week. En dat elke dag. Je begrijpt vast dat de titel me direct aansprak, samen met de prachtige omslag. In deze recensie lees je wat ik nou echt van het boek vind!

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal-try outs en haar speech voor de klassenvertegenwoordigers-verkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks! Ellison is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voorkomen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

Alleen al door het omslag wilde ik dit boek lezen! Elke dag maandag is geïllustreerd door de vormgever die ook Simon vs. heeft geïllustreerd. Zo mooi!

Elke dag maandag gaat over Ellison, Ellie, die echt de allerergste maandag EVER heeft. Je zou zeggen dat het bijna niet erger kan. Alles wat ze gepland heeft staan wordt verpest. Wanneer ze gaat slapen en de dag erna wakker wordt, beseft ze ineens dat het weer maandag is. Nu heeft ze de kans om er een perfecte dag van te maken en alles goed te doen. Of… Toch niet?

‘Elke dag maandag is een boek met een heel fijn verhaal’

Laat ik beginnen met het feit dat dit boek echt onwijs fijn is geschreven. Elke dag maandag wordt met heel veel humor beschreven en ik heb meerdere keren zo onwijs hard moeten lachen, ik hou er van. Omdat de schrijfstijl van Jessica Brody zo fijn is, heb ik het boek dan ook razendsnel uitgelezen. Elke keer als Ellison een nieuwe maandag beleeft, is hij weer anders, en ik heb me dan ook geen moment verveeld in het boek.

Toen het einde van het boek naderde, zag ik eigenlijk al voor me hoe het zou gaan eindigen. Het was wat voorspelbaar, maar geef toe: zo nu en dan is een voorspelbaar boek, waarbij je niet hoeft na te denken, heerlijk. Ik kan je dan ook niet anders vertellen dan dat je dit boek moet lezen. Vanwege het prachtige omslag, vanwege de zachte bladzijdes, vanwege het fijne verhaal en omdat het zo lekker laagdrempelig is.

Elke dag maandag

Titel: Elke dag maandag
Auteur: Jessica Brody
Verschenen: augustus 2016
Pagina’s: 437
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 4,2/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *