Netflix, TV-series

Eerste indruk: Black Mirror

Black Mirror

Vorige week kwam het vierde seizoen van Black Mirror op Netflix. Ik had er al zoveel goede verhalen over gehoord, dat ik besloot om met seizoen 1 te beginnen. Inmiddels heb ik de drie afleveringen gezien en ik wil graag mijn eerste indruk met je delen van Black Mirror. 

Black Mirror op Netflix

Black Mirror is een andere serie dan anders. Elke aflevering van Black Mirror heeft namelijk een andere cast en een losstaande verhaallijn. Het overkoepelende thema is de snelle, technologische ontwikkeling van de 21e eeuw. De maker van de serie (Charlie Brooker) omschrijft het als een zoektocht naar de bijwerkingen van de ‘drug’ die de technologie zou zijn.

Het eerste seizoen heeft maar 3 afleveringen, daar raas je echt doorheen. In iedere aflevering gebeuren de raarste dingen. Zo moet de Britse premier live op tv seks hebben met een varken, fietsen hele horden mensen virtueel geld bij elkaar op hun hometrainers, dag in, dag uit en heeft bijna iedereen een chip die herinneringen opslaat, die je vervolgens weer kan afspelen. Het gekke van de serie is dat het zo dichtbij de werkelijkheid ligt, dat het bijna eng is. Ik was vooral erg onder de indruk over de derde aflevering (die met de geheugenchip). Dat zou zo maar werkelijkheid kunnen worden, bizar! Ik kijk de serie samen met mijn vriend en het leuke is dat je er na afloop echt met elkaar over wil praten.

Het tweede seizoen van Black Mirror heeft drie afleveringen, plus kerstspecial. Het derde en het vierde seizoen bestaan uit ieder zes afleveringen. Iedere aflevering duurt tussen de 45 en 75 minuten. Ik vind het heel leuk dat het steeds andere verhalen met andere mensen zijn, hierdoor is het echt lekker afwisselend. Ik ben fan en ik weet zeker dat ik binnen no time bij seizoen 4 beland ben. Het maakt (volgens mij) vrij weinig uit in welke volgorde je de afleveringen kijkt, omdat ze toch niks met elkaar te maken hebben. Wil jij beginnen bij seizoen 4 en vervolgens doorgaan naar seizoen 2? Dat kan prima! Maar ik kijk het gewoon op volgorde, wel net zo makkelijk.

De vier seizoenen van Black Mirror zijn te zien op Netflix. Heb jij Black Mirror al gezien? 

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply evi januari 10, 2018 at 09:40

    Ik ben nu ook wel benieuwd naar deze serie. Ik had er eigenlijk nog niets over gehoord, maar door deze post lijkt het me echt wel een leuke serie.

  • Reply Nicky april 12, 2018 at 19:48

    Ik heb pas geleden ook Black Mirror gekeken en ik vind het ook echt een gave serie! Sommige dingen liggen idd dicht bij de werkelijkheid.

  • Leave a Reply