TV-series

De eerste gedachten na de laatste aflevering van Pretty Little Liars

That was it. Ik heb net de laatste aflevering van Pretty Little Liars gekeken. De serie waar ik mee ben opgegroeid, de serie die ik al vanaf 2010 volg. In dit artikel deel ik met jullie mijn eerste gedachten direct na het zien van de laatste aflevering van Pretty Little Liars: S07E20, Til DeAth Do Us PArt. 

Jaren hebben de makers van Pretty Little Liars in spanning gehouden. En nu is alles onthuld tijdens de 1,5 uur durende laatste aflevering van de serie. Met als belangrijkste vraag: wie is A.D.? Mocht je de aflevering nog niet hebben gezien en je wil niet weten wie A.D. is, lees dan niet verder. Spoiler alert! 

via GIPHY

Ik had al een heleboel scenario’s in mijn hoofd gehaald, maar toch had ik sommige dingen in de laatste aflevering niet zien aankomen. Tsja, Spencer blijkt een tweelingzus te hebben: Alex Drake. Juist: A.D. Alex is na haar geboorte naar Engeland (complimenten voor het accent trouwens, Troian Bellisario!) gestuurd en ontmoette daar per toeval Wren. Hij vertelde over het leven dat Spencer leidde en vanaf dat moment werd Alex jaloers en wilde het leven van de PLL-meiden ruïneren.

via GIPHY

Ik vind het jammer dat we in de laatste aflevering niet veel meer flashbacks hebben kunnen zien. Sommige dingen blijven vaag en voor mij blijven vragen onbeantwoord. Hoe leuk had het geweest als ze een soort ‘Wie is de Mol’ achtige flashback aflevering hadden gemaakt? Het antwoord ligt waarschijnlijk voor de hand: omdat de schrijvers van Pretty Little Liars in het begin ook niet wisten dat er na ‘A’ ook nog een A.D. zou komen.

via GIPHY

Wat ik dé domper van de aflevering vond? De laatste scène. Die hadden ze wat mij betreft mogen schrappen. Zitten we te wachten op een spin off met jonge meiden die het PLL-verhaal nóg een keer gaan vertellen? Nee. Ik niet in ieder geval. Na 7 jaar ben ik wel klaar met de serie en is het goed geweest. Dat neemt niet weg dat ik de meiden van Pretty Little Liars wel zal gaan missen. In totaal duurde de serie 4 dagen en 23 uur. Dat zijn 119 uur Pretty Little Liars-tijd in mijn leven. Dat is toch best wel veel… En eerlijk is eerlijk: toch best gek dat het nu de laatste keer is geweest dat ik de befaamde intro van Pretty Little Liars heb gezien…

Heb jij de laatste aflevering al gezien?

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

6 Comments

 • Fleur

  Ik had in de hele serie nog niet van haar zus gehoord dus ik vond het heel gek. Iedereen blijkt opeens zussen en broers te hebben die ze niet kennen (in Spencers geval ook nog eens haar moeder). Dus ik vond het heel raar. Ik dacht eerlijk gezegd dat het iemand anders zal zijn. Iemand die we kennen maar de laatste afleveringen niet echt hebben gezien, anders was het te raden. Dat snap ik trouwens ook weer wel, dat niemand het nu kan raden. Lekker handig. Maar wel irritand. Dus de volgende keer dat iemand vraagt hoeveel uur ik al leef ( wat echt nobody gaat vragen ) zeg ik 113858 uur waar van er 119 van pretty little liars komt…

 • Vanessa

  Ik vond het echt een slechte finale. Liefde voor PLL maar die A.D. was wat mij betreft een flop! Ik had liever iemand die we al kenden gezien bij de grote onthulling en die bonusscènes op het einde waren idd stom :-/

 • Anneke

  IK BEN ZO TELEURGESTELD. Niet dat ik PLL nou een geweldige serie vond, maar dit vond ik echt een domper. Ik had echt gehoopt dat A.D. iemand was die ik echt fantastisch vond en dat ik nu flink gechoqueerd was. Maar nee, het is iemand waar ik nog nooit van gehoord had, waar ik helemaal geen band mee heb en dan hebben ze ook nog eens van die sneue flashbacks waarbij ik echt dacht: hebben de makers dit van tevoren bedacht?
  Troian deed het inderdaad goed. Dat is het enige positieve wat ik kan en wil zeggen haha.

 • Jamie Meij

  Haha zo leuk om alle reacties te lezen. Ik ben juist wel fan van de laatste aflevering! Stel je eens voor dat het iemand zou zijn waar ik fan van ben, bijv Toby of Hanna of weet ik veel wie. Dan had ik de rest van mijn leven geen vrede meer gehad omdat ik baal dat ik ze vertrouwde en ze dus al die tijd recht in mijn ogen zouden liegen. Snap je ‘m?
  Ik ben stiekem heel blij met Alex, dan weet ik in ieder geval zeker dat ik haar toch al niet mocht haha! Verder is het wel heel jammer inderdaad dat het zo wordt afgesloten, ze hadden er iets moois van kunnen maken, maar nu lijkt het wel afgeraffeld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.