Eerlijk duurt het langst
Thriller

Eerlijk duurt het langst – Darby Kane

Eindelijk, een nieuw boek van Darby Kane! Het boek Eerlijk duurt het langst verscheen in november 2022 en ik was zó benieuwd naar dit boek. Darby Kane schrijft namelijk hele spannende boeken. In deze recensie lees je er meer over!

Waar gaat Eerlijk duurt het langst over?

Elisa Wright leidt een fijn en comfortabel leven in een mooie, rustige stad. Althans, dat was zo, maar nu heeft ze iets ontdekt waardoor ze ervan overtuigd is dat haar zwager Josh een moordenaar is. Zijn verloofde is enkele maanden terug van de ene op de andere dag verdwenen, en hoewel hij beweert dat ze hem verlaten heeft, vermoedt Elisa nu dat er meer aan de hand is. Zeker aangezien de vrouw met wie hij daarvoor getrouwd was om het leven is gekomen door een ongeluk – of iets wat een ongeluk leek. En nu blijkt hij alweer een nieuwe vriendin te hebben. Elisa vreest voor de veiligheid van deze nieuwe vrouw en is vastberaden om erachter te komen wat er is gebeurd met haar vriendin, de vermiste verloofde van Josh. Maar dat betekent dat ze haar eigen familie moet onderzoeken, en daar is uiteraard niet iedereen blij mee.

Eigenlijk lees ik vrijwel geen thrillers, maar voor de boeken van Darby Kane maak ik graag een uitzondering. Elisa Wright verdenkt haar zwager Josh van de moord op zijn vrouw. Elisa is de enige die dit denkt, niemand gelooft haar. Op den duur heeft haar zwager weer een nieuwe vriendin en het blijft aan Elisa knagen. Hoe kan hij zijn vorige vrouw zomaar zijn vergeten en doorgaan met zijn leven? Dit verhaal draait om Elisa, haar vermoedens en het hele proces daaromheen. Heeft Elisa gelijk? Of toch niet?

‘Darby Kane is een van mijn favoriete auteurs van 2022!’

Elisa kampt met psychische klachten. Nemen deze klachten een loopje met haar, en hallucineert ze alles? Ze heeft angstaanvallen doordat ze PTSS heeft. Haar zwager gebruikt allerlei technieken om Elisa uit balans te brengen. Ze is al enorm fragiel, maar dit maakt het vele malen erger.

In het verhaal komen weinig personages aan bod en de karakters die aan bod komen, worden goed beschreven. Je krijgt een steeds beter beeld van ze. De spanning bouwt steeds meer op in dit boek en je blijft jezelf continu afvragen hoe het kan eindigen. Door de vlotte schrijfstijl en de spanning van het boek, kun je niet stoppen met lezen. Het einde leest als een speer en je kunt onmogelijk stoppen met lezen. Darby Kane is een van mijn favoriete auteurs van 2022, wat ben ik blij dat ik haar heb leren kennen!

Pluspunten:
+ Leest super vlot
+ Weinig personages komen aan bod
+ Goede psychologische thriller
+ Onmogelijk neer te leggen

Minpunten:
– Geen!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bestel hem dan bij Bol.com.

Eerlijk duurt het langst

Titel: Eerlijk duurt het langst
Auteur: Darby Kane
Verschenen: november 2022
Pagina’s: 352
Uitgever: Volt
bol-button

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *