Boekrecensies,  Roman

Een eenzame kerst? – Amanda Prowse

Een eenzame kerst?Titel: Een eenzame kerst?
Auteur: Amanda Prowse
Verschenen: 14 oktober 2015
Pagina’s: 348
Uitgever: Aerial Media
Originele titel: Christmas for One

Meg is een alleenstaande moeder en is gelukkig met haar zoontje Lucas. Maar tijdens de periode voor Kerstmis begint het altijd te kriebelen. De versierde straten, de winkels vol met kerstcadeautjes en de supermarkten die alle soorten feestmaaltijden aanprijzen. Meg droomt al jaren van een heel gezellige en sfeervolle kerst. Met een echte kerstboom, versieringen in huis en cadeautjes bij de open haard. Maar er mist toch iets in haar leven. Voor wie zou ze eigenlijk het hele huis in kerstsfeer brengen? Alleen voor haar zoontje? Zal ze weer alleen zijn deze Kerst of verandert alles door een ontmoeting met een onbekende?

Mening over Een eenzame kerst?

De hoofdpersoon in dit boek is Meg, haar heb je al eerder terug gezien in het boek Een beetje liefde. Nu is het een aantal jaar later en werkt Meg al een tijdje voor Pru. Doordat ze een winkel openen in New York, en dit niet helemaal gaat zoals het moet, moet Meg voor een paar dagen richting New York. Spannend en vreselijk tegelijk, ze laat namelijk haar zoontje Lucas voor een paar dagen achter. Toch stuit ze in New York op allemaal geweldige dingen.

Meg vond ik in Een beetje liefde een apart type. Ik had een beetje medelijden met haar, maar wist ook niet zo goed wat ik nou eigenlijk van haar moest vinden. In dit deel leer je Meg pas echt kennen. Je leert haar achtergrond kennen en de reden waarom ze af en toe reageert op bepaalde dingen. Door dit boek vond ik Meg echt beetje bij beetje steeds leuker worden en leerde ik haar begrijpen.
Dan nog de schrijfstijl van Amanda Prowse, ik vertelde het al eerder, maar wat kan zij fijn schrijven zeg. En dan ook nog eens in deze kerststijl! Het hele boek gaat over de paar dagen voor kerst en natuurlijk de tijd daarna. Door dit boek kwam ik volledig in de kerstsfeer en had ik nóg meer zin in kerst. Natuurlijk is dit boek ook goed te lezen naast kerst, om misschien weer even terug te vallen in de kerstsfeer. En wat is dit boek ongelooflijk romantisch. Het hele boek is een grote bom vol met liefde en de kerstgedachte wordt ook duidelijk overgebracht. Ik ben zeker fan van dit boek en heb het hele boek met een grote glimlach gelezen. Wat een geweldig verhaal en wat is het toch fijn geschreven.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Amandra Prowse.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.