GESLOTEN: Eenzaam en extreem ver weg - Kate Ling + WIN! - Adorable Books
Winnen, Young adult

GESLOTEN: Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling + WIN!

winnnnn
Een nieuwe Young Adult. Het verhaal lijkt een beetje op meerdere verhalen die al bestaan en de meningen over dit boek zijn erg verdeeld. Ook ik las hem, was ik enthousiast of viel het juist erg tegen?

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan.
Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nog nooit eerder heeft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan aan het enige huis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar?

Op het eerste gezicht leek dit weer zo’n verhaal zoals elke YA. Een stoere meid heeft de hoofdrol in het boek en wil zorgen voor een verandering in de samenleving. Daarnaast is er natuurlijk nog een jongen en is zij zelf zo tegendraads als wat. Toch is dat gelukkig niet helemaal waar bij dit boek. Seren is inderdaad een stoere meid die ontzettend tegendraads is. Maar toch is ze ergens ook menselijk en begrijp je ergens hoe zij zich voelt. Hierdoor wordt de young adult iets menselijker en is dat zeker een stuk fijner om te lezen.

Seren woont samen met nog een aantal honderden mensen op een ruimteschip. De bemanning zal richting een bewoonbare planeet trekken. Maar omdat dit honderden jaren zal duren zal Seren haar hele leven op het schip zitten en komt zij nooit bij de bewoonbare planeet aan. Er zijn strenge regels aan boord die strikt moeten worden nageleefd. Maar dan ontmoet ze Dom en verandert eigenlijk alles een beetje. Eigenlijk moet ze zich houden aan de regels die het schip haar voorschrijft, maar ze wil niets liever dan bij hem zijn.

‘Kate Ling zet zeker een prachtig pareltje neer’

Het is lastig om te vertellen waar het boek over gaat zonder dat het te romantisch klinkt. Natuurlijk komt er romantiek in voor en natuurlijk is het af en toe een beetje zoetsappig. Toch weet Kate Ling er een bepaalde draai aan te geven waardoor het niet meer helemaal uitmaakt. Eerlijk is eerlijk, de romantische stukjes waren wat voor de hand liggend en voorspelbaar. Toch komt de spanning in het boek erg goed omhoog en lees je Eenzaam en Extreem Ver Weg binnen no time uit. Het verhaal is misschien een beetje vergelijkbaar met De 100, maar vooral omdat de personages mij daarbij bekend voorkwamen. De snelheid van dit boek vond ik echter een stuk prettiger en ook al vind ik YA wat minder worden de laatste tijd, heb ik echt enorm genoten van dit boek.
Wat mij betreft is dit zeker een aanrader voor elke YA fan. Seren is een topchick en ik ben ontzettend super mega benieuwd naar het tweede deel uit deze trilogie. Kate Ling zet zeker een prachtig pareltje neer.

Win een van de 2 exemplaren!

Wij mogen twee exemplaren van dit boek weggeven, holy! Wat moet je doen om te winnen?
– Laat een reactie achter met een geldig emailadres
– Geef antwoord op deze vraag: Wat zou jij meenemen als je 1 ding van de aarde mee zou mogen nemen op een ruimteschip?

De winnaars krijgen bericht via de email. Meedoen kan tot en met 30 juli 2016

EenzaamTitel: Eenzaam en extreem ver weg
Auteur: Kate Ling
Verschenen: 1 juli 2016
Pagina’s: 269
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 4/5

Previous Post Next Post

83 Comments

 • Reply J. vd H juli 28, 2016 at 11:01

  Mijn muziekcollectie!

 • Reply Mar juli 28, 2016 at 11:02

  Mijn hamster 😉

 • Reply Linda K. juli 28, 2016 at 13:01

  Mijn hond, is wel geen ding maar zonder haar durf ik niet

 • Reply Lincy juli 29, 2016 at 07:51

  Mijn lievelingsboek natuurlijk 😉

 • Reply Sylvia juli 29, 2016 at 16:38

  Zaden! Zodat het altijd mogelijk is om eten te laten groeien en een mooie bijkomstigheid is dat ze ook nog zuurstof produceren (als ze licht krijgen), en dat heb je echt wel nodig in de ruimte!

 • Reply JoyS juli 29, 2016 at 19:58

  Een Naza wapen om aliens neer te schieten.

 • Reply Rowan juli 30, 2016 at 13:31

  Als ik één ding van de aarde zou mee mogen nemen naar de ruimte, zou dat mijn piano zijn. Ik kan echt niet zonder muziek!

 • Reply Esther augustus 7, 2016 at 20:57

  Ik lees dit boek op dit moment en ik vind hem tot nu echt geweldig! <3

 • 1 2 3 4

  Leave a Reply