Eens in je leven
Feelgood

Eens in je leven – Marijke Vos

Eens in je leven is het nieuwste boek van Marijke Vos, dat verschenen is in juni 2022. Ik keek heel erg uit naar dit nieuwe boek en las het boek binnen twee dagen uit. Heerlijk, als je zo snel door een boek heen vliegt. In deze recensie vertel ik je er meer over!

Waar gaat Eens in je leven over?

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en leidt nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zoveel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen…

Het verhaal draait om Holly – ze is verloofd met John. Eigenlijk is hij de perfecte man. Goede baan, mooi huis, hij geeft regelmatig cadeaus en neemt haar mee uit. Ze zijn wel snel verloofd, ze zijn namelijk nog maar vijf maanden samen. Tijdens hun ondertrouw komen ze er achter dat Holly al tien jaar getrouwd is. Ze weet er alleen niks meer van. En, ze heeft diegene al in geen tien jaar gezien. Waar hij uithangt, dat weet niemand…

Het plot van Eens in je leven vond ik heel leuk en vermakelijk. Het was precies het soort boek dat ik nodig had om te lezen: het verhaal begint lekker vlot. Je leert Holly kennen en komt erachter dat ze verloofd is met John. Al snel merk je dat er dingen gebeuren in die relatie die niet helemaal pluis zijn. Holly moet, zodra ze er achter komt dat ze getrouwd blijkt te zijn naar Las Vegas. Want, ze is niet alleen getrouwd: haar papieren zijn ook nog eens kwijt. Ze kan dus helemaal niet scheiden. Ze moet dus 1) scheiden, maar 2) eerst naar Las Vegas mét de man in kwestie maar 3) ze moet hem eerst vinden. Nogal een uitdaging.

‘Eens in je leven heeft meer diepgang dan een feelgoodboek, is minder verrassend en heeft toch het feelgoodgehalte!’

Om eerlijk te zijn vind ik alle boeken van Marijke geweldig. Iedere keer als er een nieuw boek verschijnt, dan merk je duidelijk dat ze zichzelf weer probeert te overtreffen. Met succes! Vanaf de eerste bladzijde zat ik er helemaal in. Ik las het boek in twee dagen uit – dat heb ik niet heel vaak! Dit boek is een feelgood zoals je hem gewend bent van Vos. Ze heeft, ondanks dat het boek niet heel dik is, heel erg haar best gedaan om de wereld van Holly te schetsen: je leert haar goed kennen, maar ook haar ouders (die zijn geweldig!), haar verloofde én de man met wie ze getrouwd is.

Eens in je leven is ontzettend verslavend, onmogelijk neer te leggen en het leest als een trein. Tot de laatste bladzijde had ik geen enkel idee hoe dit verhaal kon eindigen. Dat vind ik zo krachtig aan Marijke Vos’ schrijfstijl: ze weet je tot de laatste bladzijde op een ander spoor te brengen. Heerlijk. Het is eigenlijk een feelgood+: wat meer diepgang; minder verrassend maar toch met dat fijne feelgoodgehalte.

Pluspunten:
+ Verslavend boek dat je niet kunt neerleggen
+ Heel fijn plot dat plaatsvindt in zowel Nederland als Amerika
+ Cross-over met Ik pleit voor jou! 
+ Onvoorspelbaar, uniek voor feelgoodboeken!

Minpunten:
– Geen!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bestel hem dan bij Bol.com!

Eens in je leven

Titel: Eens in je leven
Auteur: Marijke Vos
Verschenen: juni 2022
Pagina’s: 336
Uitgever: HarperCollins
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *