Boekrecensies,  Young adult

Een zomer zonder jou – Jenny Han

Vorige week konden jullie al een recensie lezen over het eerste deel uit de Zomer-trilogie van Jenny Han. Inmiddels heb ik ook het tweede deel uitgelezen: Een zomer zonder jou. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond!

Waar gaat Een zomer zonder jou over?

Vroeger telde Belly de dagen tot de zomervakantie af en kon ze niet wachten om Jeremiah en Conrad, die ze al vanaf haar geboorte kent, weer te zien. Maar dit jaar niet. Dit jaar is alles anders.

Susannah, de moeder van de twee jongens, wordt ziek en Conrad sluit zich af voor iedereen, en vooral voor Belly. Alles wat goed en vertrouwd was aan de zomers in Cousins Beach heeft haar glans verloren. Als Jeremiah belt met de mededeling dat Conrad verdwenen is, weet Belly wat haar te doen staat. Ze keert terug naar het strandhuisje, waar ze overweldigd wordt door alle mooie, maar ook pijnlijke herinneringen.

Als deze zomer echt de laatste zomer is, dan moet hij eindigen op de plek waar het allemaal begon: Cousins Beach.

Dit jaar is de zomer voor het eerst anders dan Belly zich had voorgesteld. Geen Cousins Beach. Dit jaar is alles anders. De familie die ze kende is niet meer compleet en daar heeft ze het zwaar mee. Conrad gedraagt zich afstandelijk en Belly weet niet hoe ze hem bij haar kan houden. Wanneer Conrad verdwijnt schakelt Jeremiah direct de hulp in van Belly. Er kan maar één plek zijn waar Conrad zich schuil houdt: het vakantiehuis. Dus besluiten de twee Conrad op te zoeken in Cousins Beach. Maar het tripje blijkt anders dan vooraf ooit gedacht. Er komen herinneringen naar boven en het dreigt écht de laatste zomer te worden dat ze hier samen kunnen komen. Maar hoe moet het dan verder?

‘In Een zomer zonder jou ontsnappen we opnieuw naar het prachtige Cousins Beach. Dit keer een beladen avontuur maar niet minder mooi en fijn om over te lezen’

Jenny Han weet goed hoe je de lezer vast moet houden. Ook Een zomer zonder jou is weer ontzettend vlot geschreven waardoor je door het verhaal heen racet. Het is een luchtig boek, maar heeft ook een zwart randje omdat we een aantal personen volgen die door een rouwproces heen gaan. Dat maakt deze serie juist zo mooi. Het is niet het standaard zomerverhaal waarin alles altijd goed gaat. Ik kan het tweede boek uit de Zomer-trilogie dan ook zeker aanraden om op te pakken. Perfect vanaf een strandstoel, maar ook heerlijk om je mee op te krullen in jouw favoriete leesstoel. Ik begin meteen aan deel drie!

Meer recensies lezen van de boeken van Jenny Han? Klik dan hier.

een zomer zonder jou

Titel: Een zomer zonder jou
Auteur: Jenny Han
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 256
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.