Een zomer vol verrassingen
Feelgood

Een zomer vol verrassingen – Tessa Bailey

Een zomer vol verrassingen van Tessa Bailey is een regelrechte hype! Het boek werd razendpopulair op TikTok en inmiddels is het boek ook vertaald naar het Nederlands. Ik las het boek vol enthousiasme en vertel je hier wat ik van het boek vind.

Waar gaat Een zomer vol verrassingen over?

Piper is een hippe, verwende influencer en partygirl. Wanneer een avondje feesten uit de hand loopt en Piper echt in de problemen komt, besluit haar stiefvader dat het genoeg is geweest. Hij vindt dat Piper moet leren wat verantwoordelijkheid is, en hij stuurt haar zonder geld naar een havenstadje om daar de kroeg van haar overleden vader te runnen.
Daar ontmoet ze al snel de stugge visser Brendan. Hij weet zeker dat de verwende Piper het ergens anders dan Beverly Hills nog geen week kan uithouden. Oké, hoofdrekenen is niet haar sterkste punt, en ze krijgt jeuk van alleen al het idee in een stapelbed te moeten slapen, maar hoe erg kan het zijn?
Westport is een klein stadje en ze komt de norse Brendan overal tegen. Ondanks hun verschillende persoonlijkheden is er een onmiskenbare aantrekkingskracht tussen de twee. Piper wil zich echter concentreren op de bar tot een succes maken. Ze wil namelijk zo snel mogelijk terug naar Los Angeles, en zit niet te wachten op gevoelens voor een man die soms wekenlang op zee is. Maar langzaamaan begint ze te twijfelen of haar toekomst eigenlijk nog wel in LA ligt, of dat Westport en Brendan misschien toch haar hart veroverd hebben.

Lange tijd keek ik uit naar het lezen van Een zomer vol verrassingen. Het verhaal draait om Piper, een verwende meid die influencer en partygirl is. Ze staat graag in het middelpunt en wordt graag aanbeden. Op een dag maakt ze een gigantische fout door in te breken in een hotel, wat compleet uit de hand loopt. Haar stiefvader stuurt Pipier naar Westport, een heel klein dorpje. Ze krijgt 1.000 dollar mee en moet proberen te overleven voor gedurende 3 maanden. Westport is niet zomaar een dorpje: het is het dorpje waar haar overleden vader vandaan komt én het is een vissersdorpje dat heel ver weg ligt. Weg van alle spotlights.

In het begin van het verhaal vond ik Piper echt een heel vervelend personage. Ze was verwend, dacht nergens over na en ze wilde maar één ding: bekendheid. Ze ging tot het uiterste. In het kleine stadje Westport komt ze steeds weer die knappe Brendan tegen. Hij is een norse kerel die zich aangetrokken voelt tot Piper, en andersom. Je merkt aan alles dat het knettert tussen die twee. Piper en Brendan groeien steeds meer naar elkaar toe, tot het moment daar aan komt: Piper haar tijd zit erop in Westport… Wil ze blijven, of gaat ze toch terug? Ik kan je in ieder geval verzekeren: je gaat van Piper houden. Ze groeit enorm als personage!

‘Een zomer vol verrassingen is een heerlijke easy read!’

Een zomer vol verrassingen is super toegankelijk geschreven. Het is een echte easy read! In dit boek lees je meer over het kleine dorpje Westport en alle inwoners, die regelmatig ook een rol hebben in het verhaal. Je leert iedereen goed kennen! Een zomer vol verrassingen bevat aardig wat spicy scenes. Houd je hier van? Dan zit je helemaal gebakken met dit verhaal. Zo nu en dan vond ik de timings van de spicy scenes niet even goed en las ik over deze scènes heen, omdat ik ze wat vervelend vond. Maar ik kan me voorstellen dat andere mensen dit wel leuk vinden!

Ik heb Een zomer vol verrassingen verslonden. Wat een heerlijk verhaal! Ik heb genoten van dit boek en kan niet wachten op deel 2. Deel 2 gaat namelijk over het zusje van Piper, Hannah. Met de fijne schrijfstijl van Tessa Bailey kun je in ieder geval stellen dat je veel leesplezier zult hebben.

Pluspunten:
+ Leest heel vlot door. Je vliegt echt door dit verhaal heen!
+ Piper groeit enorm als personage, dat vind ik echt heel leuk.
+ Het is een fijne feelgood met veel spicy scenes.
+ Westport lijkt me een geweldige stad met hele leuke inwoners.
+ Heel veel humor!

Minpunten:
– Heel veel spicy scenes. Moet je van houden, ik vond het soms teveel en las hier overheen.
– Ik vond het jammer om niet meer inzicht te krijgen in de personages die veelvoudig aan bod kwamen, maar goed nieuws: er komt een vervolg op dit boek – dus wellicht komt dit alsnog aan bod.
– De vertaling was niet altijd even goed. Een beetje ouderwets.

Ben je benieuwd geworden naar Een zomer vol verrassingen? Bestel hem hier bij Bol.com

Een zomer vol verrassingen

Titel: Een zomer vol verrassingen
Auteur: Tessa Bailey
Verschenen: juli 2022
Pagina’s: 416
Uitgever: LoveBooks
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *