Adorable Bookclub,  Chicklit,  Young adult

Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank


Sophie las het boek Een zomer in Parijs. Een verhaal over de heerlijke liefdesstad: Parijs. Benieuwd of het boek net zo goed beviel? Lees dan snel door!

De zestienjarige Sophie vindt het helemaal niks om haar zomer in Parijs te moeten doorbrengen. Ze is boos op haar vader, die is gescheiden van haar moeder en nu op het punt staat te hertrouwen. Tot overmaat van ramp heeft Sophies kersverse stiefzusje Camille vanaf het eerste moment een hekel aan haar. Camille heeft maar een pluspunt: ze is bevriend met de wel heel erg leuke Mathieu. Hij heeft een piano waar Sophie op mag oefenen, zodat ze auditie kan doen voor het conservatorium. Even lijkt het leven Sophie toe te lachen, maar dan gebeurt er iets dat dit alles in gevaar brengt.

De vader van Sophie en Eric besloot plots te vertrekken en liet hen achter bij hun moeder. Deze zomer nodigt hij ze uit om naar Parijs te komen. Eén van de redenen: de bruiloft met zijn nieuwe vriendin Eva. Noodgedwongen stappen Sophie en haar broer Eric in het vliegtuig om de zomer door te brengen in Parijs bij hun vader, zijn nieuwe vrouw Eva en haar dochter Camille.

Na aankomst in Parijs is meteen duidelijk dat er dingen zijn verzwegen en ook komt Sophie er achter dat de ‘echte’ bruiloft al is geweest voordat zij en haar broer in Parijs waren. Ook is Camille niet van plan aardig te doen tegen Sophie. Dat Eva haar dochter verplicht heeft om Sophie, Eric en Dane (vriend van Eric) de stad te laten zien maakt alles alleen nog maar erger. Sophie moet elke keer mee met Camille en haar vrienden uit Parijs, ook haar vrienden lijken haar te negeren uit opdracht van Camille. Toch wordt ze stiekem een beetje verliefd op Mathieu die helaas geen oog voor haar lijkt te hebben.
Sophie speelt piano op een hoog niveau en moet deze zomer blijven oefenen om in de herfst mee te kunnen doen aan een wedstrijd om een studiebeurs te winnen. Oefenen is echter onmogelijk als haar vader opnieuw zijn beloftes niet nakomt en geen piano voor haar heeft geregeld deze zomer. In de loop van de zomer komt ze er achter dat Mathieu een piano thuis heeft staan waar ze op kan oefenen maar is hij wel te vertrouwen als vriend van Camille?

‘Ik moest het boek om twee uur ’s nachts echt wegleggen om te gaan slapen’

In dit boek lopen er eigenlijk twee verhaallijnen door elkaar, het verhaal van Sophie en het verhaal van haar stiefzusje Camille. Echter kom je maar weinig te weten vanuit het oogpunt van Camille, die haar vader verloren is door een auto-ongeluk en ook moet wennen aan deze nieuwe gezinssituatie. Het had het verhaal meer diepgang kunnen geven als Camille niet simpelweg wordt gezien als het gemene stiefzusje.

Al met al is het wel een boek wat lekker wegleest. Ik moest het boek om twee uur ’s nachts echt wegleggen om te gaan slapen. Een heerlijk zomers verhaal, wat mij betreft een aanrader om te lezen als je houdt van romantische verhalen. Dat het zich afspeelt in de stad Parijs, zorgt ervoor dat je dat zomerse gevoel nog even vast kunt houden met dit boek in je handen.

Parijs

Titel: Een zomer in Parijs
Auteur: Denise Grover Swank
Verschenen: juli 2017
Pagina’s: 384
Uitgever: Uitgeverij Kok
Originele titel: One Paris Summer

bol-button

Rating: 3,5/5

BewarenBewaren

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *