Boeken,  Feelgood

Een vleugje Londen – Gaby Rasters

Zin om een boek te lezen dat zich afspeelt in Londen? Dan is Een vleugje Londen misschien wat voor jou. Dit boek is geschreven door Gaby Rasters. Je vindt de recensie hier.

Waar gaat ‘Het was maar één mailtje’ over?

Sinds het overlijden van zijn grote liefde Maggie is Tomas de passie voor zijn werk als parfumeur helemaal kwijt. Maar Maggie heeft hem iets nagelaten: een brief die hij precies een jaar na haar overlijden mag openmaken. In de brief draagt ze hem op naar Londen te reizen en hun liefde te bottelen in een nieuw parfum. Tomas besluit de uitdaging aan te gaan, maar op de luchthaven gaat het al mis: hij raakt zijn koffer kwijt.

Sharons leven neemt een dramatische wending als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, draagt haar vader zijn levenswerk aan haar over: een verzameling verloren koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaren. In eerste instantie ziet Sharon weinig in het project, maar als ze de jonge Tomas ontmoet, realiseert ze zich dat herinneringen ons dierbaarste bezit zijn. En dat ze misschien wel meer voor Tomas kan zijn dan alleen de vrouw die hem zijn koffer terugbracht.

Een vleugje Londen is een boek geïnspireerd op P.S. I love you. Een van mijn lievelingsverhalen, dus ik was benieuwd of dit me net zo zou raken. In dit boek volg je het leven van Sharon. Haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. De andere hoofdpersoon die we volgen is Tomas. Na het overlijden van zijn vrouw Maggie, weet hij niet wat hij met zichzelf aan moet. De intense pijn en verdriet beheerst zijn leven. Sharons en Tomas’ leven kruisen elkaar wanneer Sharon een brief van Maggie in een verloren koffer vindt. Nu zijn verloren koffer terecht is, besluit Tomas alsnog Maggies laatste wens in vervulling te brengen. Tomas vraagt of Sharon meegaat op avontuur. Ze accepteert zijn uitnodiging maar al te graag om haar eigen leven te ontvluchten en in alle rust te overdenken.

‘Je krijgt meteen zin om naar Londen te gaan na het lezen van dit boek’

Zware, donkere thema’s dus: rouw, depressie en geestelijke gezondheid. Toch weet Gaby Rasters ook lucht in het verhaal te brengen en een feel good touch aan het boek te geven. Zo krijg je meteen zin om naar Londen te gaan; ze beschrijft alles alsof je er zelf loopt. Het boek leest als een trein; de hoofdstukken tussen Tomas en Sharon wisselen elkaar lekker af. Ik had gehoopt dat Rasters me zou raken met haar zware thema’s, maar dat is niet gelukt. Verkeerde verwachtingen? Misschien. De dialogen vond ik niet zo geloofwaardig, maar ik bleef wel getriggerd om door te lezen. Ook van het eind van het verhaal was ik niet zo gecharmeerd. Erg over de top, ongeloofwaardig en too much wat mij betreft. Wellicht wel een spectaculair einde in een Amerikaanse film op het witte doek, maar ik vond het een beetje misplaatst in dit boek. Jammer! Al met al een lekker boek om tussendoor te lezen, maar verwacht geen feel good van de bovenste plank.

Pluspunten
+ Leest lekker weg
+ Diepgaande thema’s, zoals rouw

Minpunten
– Ongeloofwaardig
– Mindere dialogen

Heb jij Een vleugje Londen al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com!
Bekijk hier alle boeken van Gaby Rasters

een vleugje londen

Titel: Een vleugje Londen
Auteur: Gaby Rasters
Verschenen: januari 2022
Pagina’s: 256
Uitgeverij: Boekerij

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *