Een van ons liegt
Thriller,  Young adult

Een van ons liegt – Karen M. McManus

Enige tijd geleden kocht ik het boek Een van ons liegt, geschreven door Karen M. McManus. Ik was zo benieuwd naar dit boek! Zeker omdat het boek ook verfilmd zou worden. Toch bleef het boek enige tijd op mijn leeslijst staan en raakte ik het niet aan. Het boek heb ik inmiddels gelezen en in deze recensie vertel ik je wat ik van dit boek vind!

Waar gaat Een van ons liegt over?

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.
Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.
Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

Een van ons liegt is inmiddels verfilmd en op Netflix te bekijken. Het boek is erg populair op sociale media en daardoor was ik ook benieuwd naar het boek. Als ik verschillende recensies mag geloven, is het boek een combinatie tussen The Breakfast Club en Pretty Little Liars.

Een van ons liegt is tot de laatste bladzijde een enorme pageturner!’

Het verhaal draait om vijf leerlingen waarvan één al vrij snel komt te overlijden. De jongen die overleden is, heeft een roddelapp gemaakt en is een van de minst geliefde personen op school. Tijdens zijn overlijden zijn de andere vier personages met het slachtoffer in dezelfde ruimte. Alle vingers wijzen hun kant op. Het kan bijna niet anders dan dat een van hen Simon heeft vermoord. Gedurende het verhaal volg je de vier leerlingen en leer je hen kennen. Ieder personage heeft een totaal ander karakter en een andere achtergrond.

Al snel kom je er achter dat Simon vier roddels had klaargezet over de verschillende verdachten. Addy, Bronwyn, Cooper en Nate hebben allemaal iets uitgespookt wat ze graag willen verbergen. Als hun roddels uitkomen, kan het nog wel eens negatieve effecten hebben op het feit dat ze verdacht zijn.

Een van ons liegt is een enorme page turner met diverse plottwisten. Tot de laatste bladzijde blijf je geboeid en blijft het spannend. Langzamerhand vallen de puzzelstukken op hun plaats en wordt ineens een stuk duidelijker wat er nou echt gebeurd is. Ik zat er faliekant naast wie de dader was en het was één grote shock! Ik heb enorm genoten van dit boek, tot de laatste bladzijde. Het was fijn om eens een heel ander boek te lezen dan ik normaal doe.
Pluspunten: 
+ Leest als een speer!
+ Plottwists
+ Brengt je continu in de war en is niet voorspelbaar
+ Pageturner

Minpunten: 
– Het had soms iets minder snel mogen gaan

Een van ons liegt

Titel: Een van ons liegt
Auteur: Karen M. McManus
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 304
Uitgeverij: van Goor

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *