Een tweede kans voor Jazz
Boekrecensies

Een tweede kans voor Jazz – Simone Luijten

Niet zo lang geleden maakte ik kennis met de auteur Simone Luijten, met het boek Een puppy voor Kerst. Nadat ik het omslag van Een tweede kans voor Jazz zag, wist ik: dit boek moest ik lezen. Ik vertel je er meer over!

Waar gaat Een tweede kans voor Jazz over?

In het ontroerende “Een tweede kans voor Jazz’ van Simone Luijten werkt Lisa als vrijwilliger elke zaterdag in een asiel. Ze houdt van honden, maar haar huis is te klein om er zelf eentje te hebben. Dus schrobt ze elke week de hokken en maakt ze een wandeling met de beesten. Hond Jazz heeft een speciaal plekje in haar hart, want ze is er al een tijdje en ze is oud. Niemand wil haar hebben. De honden zijn niet de enige reden dat Lisa wekelijks in het asiel te vinden is. Dierenarts Richard is een aantrekkelijke man, en nog single ook. Zelfs Jazz lijkt dol op hem. Als er een puppy wordt achtergelaten, brengt dat Lisa en Richard dichter bij elkaar. En het is een kans om Jazz’ leven wat op te fleuren. Of zal ze toch een baasje krijgen? Uiteindelijk hoopt iedereen met de juiste persoon mee naar huis te gaan!

In het korte verhaal Een tweede kans voor Jazz maak je kennis met hoofdpersoon Lisa, die als vrijwilliger werkt in het dierenasiel. Ze heeft daar een vriendinnetje gemaakt, namelijk de hond Jazz. Jazz zit al heel lang in ’t asiel en kan maar geen baasje vinden: veel mensen schrikken af op haar uiterlijk. Toch is Lisa gek op haar. Behalve dat ze gek op Jazz is, heeft Lisa ook een oogje op de knappe dierenarts Richard. Wanneer de puppy Saar wordt achtergelaten, brengen Richard & Lisa steeds meer tijd door. Komt er nu eindelijk een date uit voort?

Een tweede kans voor Jazz is een heerlijk verhaal voor tussendoor’

Hoewel het boek maar 80 pagina’s bevat, heb ik toch het idee dat ik Lisa goed heb leren kennen. Ze werkt in de communicatie, heeft leuke collega’s, heeft een goede band met haar ouders en ze doet ook nog eens vrijwilligerswerk. Lisa heeft haar droom, om dierenarts te worden, opgegeven en probeert door vrijwilligerswerk veel tijd te spenderen met dieren. Om eerlijk te zijn, vind ik dat Lisa echt als een heel leuk hoofdpersoon is neergezet en ik vond het heel jammer dat het verhaal maar 80 pagina’s duurde. Ik denk dat ik nog veel meer over Lisa en haar leven had kunnen lezen.

Net zoals in Een puppy voor Kerst, kan ik maar een ding zeggen: Simone Luijten heeft een hele fijne schrijfstijl. Je wordt in het verhaal gezogen, kan het boek niet neerleggen en wil vervolgens alleen maar meer lezen. Een tweede kans voor Jazz is een heerlijk boek voor tussendoor, zeker omdat het zo’n dun verhaal is.

Meer recensies lezen van de boeken van Simone Luijten? Klik dan hier.

Een tweede kans voor Jazz Titel: Een tweede kans voor Jazz
Auteur: Simone Luijten
Verschenen: februari 2019
Pagina’s: 80
Uitgever: LOFT Books

bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *