Een puppy voor kerst
Boekrecensies,  Roman

Een puppy voor Kerst – Simone Luijten

Onlangs las ik het boek Een puppy voor Kerst, geschreven door Simone Luijten. Dit was het eerste boek van Luijten dat ik las, maar zeker niet het laatste. Door de foto van de puppy op het omslag was ik meteen al om en wist ik: dit boek wil ik lezen. Was het net zo’n fijn boek als ik had verwacht?

Waar gaat Een puppy voor Kerst over?

In het hartverwarmende Een puppy voor kerst van Simone Luijten lijkt het een eenzame kerst te worden voor Monique. Ze heeft haar echtgenoot met een ander betrapt, heeft haar boeltje gepakt en is met haar twee kinderen vertrokken. Gelukkig kan ze in het leegstaande appartementje boven de winkel van haar zus terecht. Vanuit het raam ziet ze haar nieuwe buren zich opmaken voor een prachtig kerstfeest. Moniques kinderen zijn ondertussen vooral bezig met hun kerstcadeau, het allerliefst willen ze een puppy. Maar een puppy in huis als alleenstaande ouder? Monique besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en stort zich vol op het opknappen van haar nieuwe woning. Dat moet nog nét lukken voor de feestdagen. Een collega weet wel iemand die Monique kan helpen klussen. En de feestdagen hebben nog veel meer voor haar in petto.

Een puppy voor Kerst draait om Monique, die net keihard aan de kant gezet is door haar echtgenoot en haar leven 360 graden om gooit. Ze gaat in een appartementje wonen met haar twee kinderen, die veel moeite hebben met de situatie. Ze hebben niet zo goed door wat er gaande is. Het appartement dat ze betrekken is helemaal kaal en moet volledig ingericht worden, er staan niet eens bedden in. Monique heeft alle tijd nodig om het appartement in te richten.

Een puppy voor Kerst is een heerlijk boek om te lezen tijdens de feestdagen!’

Hoewel Een puppy voor Kerst een kort verhaal is, kan ik hem zeker aanraden om te lezen. Het verhaal is soms wat voorspelbaar en het heeft weinig diepgang, maar voor zo’n kort verhaal vind ik dat niet vervelend. Het is zo’n heerlijk boek dat je leest als je even ’tussen boeken in’ zit. Het boek lees je in een mum uit en met de feestdagen voor de deur kan ik het zeker aanraden om dit fijne verhaal te lezen!

Klik hier voor meer recensies van Simone Luijten.

Een puppy voor kerst

Titel: Een puppy voor Kerst
Auteur: Simone Luijten
Verschenen: november 2018
Pagina’s: 82
Uitgever: Loft

bol-button

Rating: 3.5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *