Een perfecte ontsnapping
Adorable Bookclub,  Roman

Een perfecte ontsnapping – Isabelle Broom

Emily las het boek Een perfecte ontsnapping, geschreven door Isabelle Broom. Het boek lijkt wel een perfecte combinatie van vakantie en romantiek. Lees snel verder om te zien of Emily het eens is met deze uitspraak.

Waar gaat Een perfecte ontsnapping over?

De meeste mensen gaan naar Kroatië voor kiezelstranden, zonneschijn en een kristelblauwe zee, maar Kate gaat erheen om te verdwijnen. Haar leven is op spectaculaire -en publieke-wijze uiteengevallen. Niemand op het eiland weet waarvan ze is gevlucht. Maar dan ontmoet ze de mysterieuze Alex, een lokale klusjesman die op een boot woont. Alex is anders dan alle andere mannen die Kate kent en ze hebben meteen een bijzondere band. Alleen is Kate niet de enige met geheimen…Is hun liefde sterk genoeg?

Dit boek begint met een huwelijksaanzoek dat niet uitpakt zoals gepland. Wanneer Kate er genoeg van heeft om huilend in bed te liggen in haar ouderlijk huis, besluit ze haar broer en diens vriend op te zoeken in Kroatië om weg te komen van het drama dat zich thuis afspeelt. Althans, zo voelt dat voor Kate. Dat wordt in het begin van het boek duidelijk gemaakt door Kates gedachten die worden omschreven en die ervoor zorgden dat ik Kate een beetje een verwende drama queen begon te vinden. Als zij in Kroatië is aangekomen zwelgt ze namelijk in zelfmedelijden – totdat ze afleiding vindt: Kate komt erachter dat ze oog heeft voor het opknappen van interieurs. Met behulp van de knappe klusjesman Alex tovert zij het hostel van haar broer om tot een prachtige plek. En daar blijft het niet bij, want daarna blijven de klussen zich aanslepen.
Tot verdriet van zowel Kate, Alex als Kates broer en diens vriend, kan Kate de gebeurtenissen van thuis niet loslaten. Hoewel er tussen haar en Alex overduidelijk chemie is, staat zij niet open voor de liefde. Maar soms kun je dat gevoel niet tegenhouden…

Alex is echter geen open boek. Hij komt en gaat, en Kate kan niet duiden wat er zich tussen hen afspeelt. Hij is mysterieus en het is lastig voor Kate om meer over hem te weten te komen. Later in het boek blijkt dit een hele bewuste keuze. Maar of dit tussen hen in komt te staan?

Langzaam kwam ik goed in het verhaal te zitten en was het leuk om de band tussen Kate en Alex te zien opbloeien. Kate kwam meer los van de gebeurtenissen thuis en ontdekte de passie die al die tijd geen ruimte had gehad om naar buiten te komen. In combinatie met de zonnige beschrijvingen van Kroatië was het een fijn verhaal. Hoewel voor het grootste deel voorspelbaar was er wel een wending die ik niet aan had zien komen, en bleef ik tot het einde benieuwd of Kate weer ruimte voor haar hart zou kunnen maken voor de liefde.

Pluspunten:
+ Mooie familieband tussen de karakters
+ Door de beschrijving van het eiland krijg je zelf een zonnig beeld van hoe het eruit ziet
+ Leuke mysterieuze man
+ Gemakkelijke schrijfstijl

Minpunten:
– Voorspelbaar
– De gedachten van Kate waren wat tienerachtig uitgewerkt

Bestel het boek hier bij Bol.com

een perfecte ontsnapping

Titel: Een perfecte ontsnapping
Auteur: Isabelle Broom
Verschenen: juni 2022
Pagina’s: 320
Uitgeverij: Oceaan

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *