Adorable Bookclub,  Roman

Een lucht vol Franse dromen – Michelle Visser

Laura van de Adorable Bookclub las de zomerse roman Een lucht vol Franse Dromen van Michelle Visser. Het ideale boek om mee te nemen op jouw vakantie naar Frankrijk!

Anneloes Beekman doet er alles aan om van haar chambres d´hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuis voelt in haar nieuwe omgeving, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken. Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook altijd op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in de geschiedenis van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven…

Het begin van het verhaal start al heel leuk, Loes vertelt over haar chambres d’hôtes en beschrijft de bewoners in het dorp. Met name haar beste vriend Sjoerd, beste vriendin Georgette en haar man Jean en haar buurman Leclerc. Er komen meerdere personen voor uit het dorp maar die zijn minder aanwezig. Dan zijn haar beste vriendinnen die nog in Nederland wonen ook veel aan bod, Roos en Julie.

Loes is gescheiden en heeft sinds deze zomer een nieuw leven opgebouwd in Frankrijk met haar chambres d’hôtes. Alleen loopt deze nog niet zo goed als gehoopt, haar Nederlandse vriendinnen helpen door reclame te maken en ze mag zelfs daardoor ook een column schrijven in een Nederlandse krant. Er komen hele verschillende gasten voorbij, waaronder de mysterieuze schilder Valentin. Hier begint ze een korte amoureuze relatie mee maar daarna komt ze tot de conclusie dat het niet alles is wat ze wil. Ondertussen hebben haar vrienden om haar heen ook problemen en Loes probeert te helpen waar ze kan. Zo ook bij Sjoerd, die probeert om zijn Nederlandse zoon weer te mogen zien.

Een lucht vol Franse dromen is het perfecte boek om mee te nemen op vakantie!

Michelle Visser schrijft ontzettend fijn! Het boek is een leuk boek wat je zo lekker tussendoor wegleest en waar je van kan genieten. Je bent snel in het boek betrokken met alle personen en haar schrijfstijl zorgt ervoor dat je alles goed kan volgen. Het is heel leuk dat ze tussendoor kleine Franse zinnetjes en woordjes heeft geschreven in het verhaal. Hierdoor lijkt het alsof je meer in Frankrijk zit. Het stukje van de duistere periode viel wat tegen, dat was wat weinig en niet wat ik had verwacht. Maar dat is niet storend. Het verhaal heeft een leuk romantisch einde, waarvan je tijdens het lezen al langzaam hoopt dat het zo goed uitpakt. Het is een erg leuke roman, waar je zo doorheen bent omdat je hem niet weg kan leggen.

Een lucht vol Franse dromen

Titel: Een lucht vol Franse dromen
Auteur: Michelle Visser
Verschenen: juni 2017
Pagina’s: 333
Uitgever: Meulenhoff

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *