een leven na jou
Boekrecensies,  Roman

Een leven na jou – Jojo Moyes

Eindelijk, daar is hij dan: het vervolg op de bestseller Voor jou, geschreven door Jojo Moyes. “Hoe gaat het verder met Louisa Clark?!”, dat is de vraag die vrijwel iedereen stelt wanneer hij het boek Voor jou uitleest. Ook ik had nog duizend en één vragen. Toen ik hoorde dat Een leven na jou zou verschijnen, sprong ik dan ook een gat in de lucht. Vandaag geven wij onze mening over het nieuwste boek van Jojo Moyes: Een leven na jou. Lees je mee?

Waar gaat Een leven na jou over?

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

Mening Yara

Het leek wel forever te duren tot ik in het boek kwam. Voor jou las ik in een zucht uit, met het gevolg dat ik keihard moest huilen op het einde. Vreselijk, zo’n verhaal dat je tot op het bot raakt en waardoor je dagenlang geen ander boek wil lezen. Ook heel mooi, aan de andere kant.

In dit verhaal lees je over hoe het met Louisa Clark gaat. Hét antwoord waar alle fans van Voor jou heel lang op hebben moeten wachten. Zoals ik al zei duurde het ontiegelijk lang tot ik in het boek zat, wat ik heel vervelend vond. Ik heb dat normaal niet zo heel snel, en als ik het heb dan leg ik het boek gewoon even weg. Zo heb ik dat ook met Een leven na jou gedaan. Ik heb hem een paar maanden weggelegd en ben opnieuw begonnen. Toen zat ik er gelukkig veel sneller in. Wat een pittig verhaal weer, kan ik je vertellen. Je leeft intens mee met Lou en dit boek geeft je precies wat je nodig hebt. Een heel fijn verhaal dat je in de zomer in een mum van tijd zult uitlezen.

Mening Tedje

Hoe moeilijk is het om na een ijzersterk boek een vervolg te schrijven? Bij Voor jou moest ik zo hard huilen dat ik niks meer kon zien. Wat een tragisch verhaal. Maar hoe zou het met Lou aflopen? Ik moest even inkomen, maar na een aantal bladzijden zat ik weer helemaal in het verhaal en ik las het in één ruk uit. Wat een fijne schrijfstijl heeft Jojo Moyes, maar dat wist ik al na het lezen van al haar andere boeken, zoals Portret van een vrouw. Ik ga niet al te veel verklappen over het verhaal, want daarvoor moet je het boek echt zelf lezen. Het zou super zonde zijn als je al zou lezen waar het boek precies over gaat. Laat je verrassen en duik in Een leven na jou. Ik kan je verzekeren: je gaat geen spijt krijgen dat je dit boek hebt gelezen.

Wel moet ik zeggen dat er bepaalde gebeurtenissen een beetje te veel van het goede waren. Het zijn stuk voor stuk heftige gebeurtenissen en Louise had al zulke heftige dingen meegemaakt. Is dit wel realistisch en natuurlijk? Dat was de vraag die ik me soms stelde. Wat mij betreft had het wat minder bombastisch en nog wat emotioneler gemogen. Na deze kritische noot neemt het niet weg dat ik Een leven na jou echt een prachtig boek vond om te lezen en dat ik hem in een dag uit had.

Een leven na jouTitel: Een leven na jou
Auteur: Jojo Moyes
Verschenen: Januari 2016
Pagina’s: 390
Uitgever: Zomer & Keuning
Originele titel: After You

bol-button

Rating: 4/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *