een langzaam smeulend vuur
Boeken

Een langzaam smeulend vuur – Paula Hawkins

Paula Hawkins heeft een nieuw boek: Een langzaam smeulend vuur. Na het succes van Het meisje in de trein en In het water was ik ontzettend benieuwd naar deze nieuwe thriller. Lees hier de recensie van Een langzaam smeulend vuur van Paula Hawkins.

Waar gaat Een langzaam smeulend vuur van Paula Hawkins over?

Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie. Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is lang geleden dat ik er zo lang over heb gedaan om een boek te lezen. Dit boek heeft maanden op mijn nachtkastje gelegen en elke keer als ik weer een hoofdstuk las, pakte het boek me niet om verder te lezen. Het verhaal nodigde niet uit om door te lezen. De eerste helft van het boek komt heel langzaam op gang. Ik haalde de hoofdpersonen steeds door elkaar en wenste dat er een overzicht was met wie wie was. Gelukkig staat er wel een plattegrond in het boek, wat de boel een beetje verduidelijkte. Ik dacht steeds: dit ligt aan mij, maar toen ik recensies ging lezen kwam ik erachter dat veel mensen in dezelfde struggle zaten. Ik las wel dat als je over de helft was, het veel beter werd. Ik besloot het boek nog een kans te geven. Ik plofte op de bank neer met thee, koekjes, choclade – alles wat ik maar nodig had – en begon te lezen. En inderdaad: als je eenmaal over de helft van Een langzaam smeulend vuur bent, kun je niet meer stoppen met lezen.

Als je eenmaal over de helft van Een langzaam smeulend vuur bent, kun je niet stoppen met lezen

Als lezer word je steeds op het verkeerde been gezet. Wie heeft de jonge man vermoord? Je wil het weten. Ik ben blij dat ik doorgegaan ben met dit boek, want het tweede deel las wél als een trein en bevatte goede plottwists die ik niet aan had zien komen. Doordat ik zoveel moeite heb gedaan om dit boek te lezen, kijk ik niet heel plezierig terug op dit leesavontuur. Misschien waren mijn verwachtingen ook te hoog door de twee steengoede boeken die Paula Hawkins hiervoor heeft geschreven.

Pluspunten: 
+ Als je eenmaal over de helft bent, kun je niet stoppen met lezen
+ Verrassend einde

Minpunten: 
– Komt heel langzaam op gang
– Is erg verwarrend het eerste deel

Heb jij Een langzaam smeulend vuur al gelezen?

dagboek van mijn verdwijning

Titel: Een langzaam smeulend vuur
Auteur: Paula Hawkins
Verschenen: augustus 2021
Pagina’s: 336
Uitgeverij: A.W. Bruna

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *