Interview

Een interview met Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema is begonnen met het schrijven van kinderboeken. Na ruim zeventig (!!!!!!!!!!) kinderboeken besloot ze dat het tijd was voor iets anders, namelijk een thriller. Nu, een aantal thrillers later verscheen Kwaad, waar jullie vanochtend een recensie over konden lezen. Adorable Books had een kort interview met Elisabeth, waarin zij haar voorkeuren vertelt, maar ook haar keuzes bij het schrijven van Kwaad.

 photo elisabeth5003_zps6a963500.png

Koffie of thee?
Thee.

Bioscoop of film op de bank?
Film op de bank. Straks; The Americans!

Whatsapp of sms?
Sms. Mijn telefoon is in het bad gevallen. Ik gebruik nu tijdelijk een oude die aniet kan appen.

Het onderwerp in je boek draait eigenlijk om het geheugen van Vince, hoe kwam je hier op?
Een tijd geleden las ik over een man die zijn geheugen kwijt was. Later bleek hij iedereen voor de gek te houden. Ik begon er over na te denken. Stel dat je zo iemand in huis neemt en je ontdekt zijn leugen. Hoe zou hij reageren?

De vriendinnen zijn allemaal zó verschillend (en grappig!), lijken ze op personen die je in het echt kent?
De personages in mijn boeken zijn allemaal een mengsel van fictie en werkelijkheid, plus een ‘touch’ van mezelf. Om gevoelens van je personages goed te kunnen beschrijven, moet je je in hen kunnen inleven. Dat kan alleen maar als je in jezelf graaft naar soortelijke emoties. Soms vergroot je die.

Zat je al lang met dit verhaal in je hoofd?
Een jaar of twee geleden las ik over de bovengenoemde man. Pas na een tijdje vormde zich daaruit het verhaal voor Kwaad.

Waarom koos je ervoor om vooral vanuit Ebe te schrijven en bijvoorbeeld niet vanuit Agnes?
Ebe is onzeker en tegelijk verwend. Ze wil altijd haar zin hebben en luistert niet snel naar het advies van anderen. Agnes bijvoorbeeld zou die man waarschijnlijk niet mee naar huis hebben genomen. Ze is bovendien getrouwd, terwijl Ebe hunkert naar een man in haar leven.

Wanneer schrijf je het liefste?
’s Ochtends vroeg. Eerst de hond uitlaten en dan met een kop slappe thee achter de computer.

Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
’s Ochtends een flink stuk hebben geschreven en dan de hele dag voor mezelf hebben, maar daarna toch nog meer schrijven. En tenslotte met een tevreden gevoel op de dag terug kijken.

Je schrijft vooral over Nederland én Zwitserland, waarom Zwitserland?
Ik schrijf alleen over locaties die ik heb bezocht. Ik ben vaak in Zuid Frankrijk, maar ook in Zwitserland, alleen minder.

Andere boeken van Elisabeth Mollema zijn o.a Vergelding, Ladykiller, Prooi en Champagne en aardbeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *