Een huis, vijf vrouwen
Boeken

Een huis, vijf vrouwen (Huisgenoten #1) – Emma Zomer

Het boek Een huis, vijf vrouwen van Emma Zomer stond al langere tijd op mijn leeslijst. Ik las hem onlangs en vertel je er meer over!

Waar gaat Een huis, vijf vrouwen over?

In ‘Eén huis, vijf vrouwen’ van Emma Zomer maak je kennis met de vijf bewoners van het Utrechtse studentenhuis dat allang geen studentenhuis meer is: Janne, Esmée, Lydia, Charlot en Eva. Alleen Eva is nog bezig met haar studie, want ze krijgt er geen genoeg van. Janne werkt als verpleegkundige en mist door haar onregelmatige diensten bijna de jaarlijkse zomerbarbecue, terwijl carrièretijger Lydia door een collega wordt gekoppeld aan een man die haar lijkt te kunnen bijbenen. De vijf vrouwen staan altijd voor elkaar klaar en hebben samen de grootste lol, totdat er op een avondje uit iets vreselijks gebeurt.

Onlangs las ik het boek Een huis, vijf vrouwen, geschreven door Emma Zomer. Emma Zomer is een pseudoniem voor vijf auteurs: Anne West, Chantal Claassen, Evelien de Raaff, Renee Olsthoorn en Saskia Oudshoorn. Samen schreven zij de Huisgenoten serie over vijf vriendinnen die in een studentenhuis wonen en inmiddels geen studenten meer zijn. En het leuke: iedere auteur schrijft over een van de hoofdpersonages, waardoor ieder hoofdpersoon een eigen stem krijgt. In het luisterboek wordt ieder personage door een andere stemacteur ingesproken.

Een huis, vijf vrouwen is een vermakelijk boek’

De vijf vriendinnen Esmee, Janne, Lydia, Eva en Charlot wonen in Utrecht en zijn allemaal single. Ze werken allemaal en hebben een goede band met elkaar. In dit boek leer je de huisgenoten goed kennen en weet je wat zij allemaal meegemaakt hebben. Wat ik heel leuk vind is dat de personages heel erg ‘normaal’ lijken en zomaar je vriendin zouden kunnen zijn. Wel merkte ik dat het allemaal veel te makkelijk gaat en dat het de personages van een leien dakje gaat. Maar – ik moet eerlijk zeggen: dat is op zijn tijd ook wel eens fijn!

Nadat ik Een huis, vijf vrouwen had uitgelezen, wilde ik direct doorlezen en deel 2 lezen. Dat heb ik dan ook meteen gedaan en vind ik altijd een goed teken als ik een boek lees. Het is een erg vermakelijk verhaal en het leukste is dat de serie uit vijf delen bestaat. Genoeg te lezen dus.

Pluspunten:
+ Vermakelijk verhaal
+ Leuk dat iedere auteur een eigen hoofdpersonage uitwerkt

Minpunten:
– Het gaat de hoofdpersonages soms iets te makkelijk af
– Het verhaal heeft niet veel diepgang

Meer recensies lezen van de boeken van Emma Zomer? Klik dan hier.

Een huis, vijf vrouwen

Titel: Een huis, vijf vrouwen
Auteur: Emma Zomer
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 186
Uitgever: Zomer & Keuning
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.