Eén huis, vijf gedachten
Boeken

Eén huis, vijf gedachten (Huisgenoten #3) – Emma Zomer

Eén huis, vijf gedachten is deel drie in de Huisgenoten serie, geschreven door Emma Zomer. In deze recensie vertel ik je meer over het boek. Lees snel verder om meer te weten te komen over het boek!

Waar gaat Eén huis, vijf gedachten over?

In het derde deel van Emma Zomers Huisgenotenserie, ‘Eén huis, vijf gedachten’, wordt duidelijk dat de vijf huisgenoten elkaar heel hard nodig hebben. Esmées grote liefde Lea twijfelt aan zichzelf en aan alles, en Esmée moet het met lede ogen aanzien. Lydia twijfelt of ze Boris wel leuk genoeg vindt, terwijl Eva zich afvraagt of haar leven ooit verder zal komen dan de universiteit. Niet dat ze het daar vervelend vindt, maar eeuwig student blijven is geen haalbare kaart. Zou eeuwig in het studentenhuis blijven wél tot de mogelijkheden behoren?

Nadat ik de eerste twee boeken van Emma Zomer had gelezen, was ik heel benieuwd naar het vervolg. Hoewel ik niet heel enthousiast was over de serie, wilde ik toch doorlezen. Gelukkig heb ik het boek geluisterd – dat voelt net even wat anders dan een normaal boek.

‘Eén huis, vijf gedachten is een vermakelijk boek om te luisteren’

In Eén huis, vijf gedachten ga je verder waar deel twee is geëindigd. De huisgenoten hebben elkaar meer nodig dan normaal: de relatie van Esmée staat onder druk, Lydia weet niet of ze Boris leuk vindt, Eva weet niet wat ze met haar leven moet.. Het lijkt wel alsof alle personages tegelijkertijd grote life changing events meemaken. Dat zorgt er wel voor dat de boeken niet heel geloofwaardig overkomen: dit vindt normaal ook niet in het ‘normale leven’ plaats.

Hoewel het boek niet enorm geloofwaardig is, heb ik toch weer genoten van Een huis, vijf gedachten. Ik vind dat deze serie bij uitstek geschikt is om te luisteren als luisterboek omdat het weinig diepgang heeft. Ik ben erg benieuwd naar de laatste twee delen in de serie en ga die dan ook zeker luisteren. Ik weet niet of ik deze serie zou aanraden om te lezen, wél om te luisteren. Je kunt met dit boek heerlijk achterover leunen en met je verstand op nul lezen.

Pluspunten:
+ Dit is een boek waarbij je niet hoeft na te denken
+ Het verhaal is vermakelijk

Minpunten:
– Weinig diepgang
– Niet geloofwaardig gezien alle grote evenementen die de personages meemaken

Meer recensies lezen van de boeken van Emma Zomer? Klik dan hier.

Een huis, vijf dates

Titel: Eén huis, vijf gedachten
Auteur: Emma Zomer
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 187
Uitgever: Zomer & Keuning
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *